Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2022

Το "ντόμινο" με Πιερρακάκη...

 



Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στην... Α Αθήνας, προστέθηκε ένα ακόμη κομμάτι στο “παζλ” των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2023, αλλά ξεκινά και ένα ντόμινο για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την προεκλογική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα δώσει τη μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα και άρα θα υπόκειται σε περιορισμό τηλεοπτικών εμφανίσεων όπως όλοι οι υποψήφιοι, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάμβανε στην προεκλογική ευθεία εκπρόσωπος τύπου ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος σε αυτό το σενάριο θα εντασσόταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ωστόσο, όπως είχε γράψει το News24/7, η δημοφιλία του κ. Πιερρακάκη, ο συμβολισμός του “ψηφιακού κράτους” στον οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση, αλλά και το γεγονός ότι προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και άρα εκφράζει το άνοιγμα στο κέντρο που θέλει να σηματοδοτήσει το Μαξίμου, τον έφεραν στην Α Αθήνας.

Επιπλέον, καθώς δημοσιεύματα είχαν εμπλέξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις υποκλοπές και συγκεκριμένα στην άδεια εξαγωγής - πώλησης του Predator στην Intellexa, ο κ. Πιερρακάκης κινδύνευε να απαντά διαρκώς στο briefing σε ερωτήματα επί αυτού του θέματος, το οποίο πάντως έχει διαψεύσει.

Το νέο σενάριο θέλει τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποιος δεν θα είναι υποψήφιος τελικά στο Νότιο Τομέα Αθηνών, καθώς επιθυμεί να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ το 2024, και άρα δεν έχει κώλυμα εμφανίσεων, να αναλαμβάνει την “ηλεκτρική καρέκλα” του εκπροσώπου τύπου κατά την προεκλογική περίοδο.

Εν τω μεταξύ στην Α Αθήνας μαζεύονται πολλοί υποψήφιοι και πιθανοί υποψήφιοι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Α Αθήνας είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ το 2019 έξι βουλευτές και συγκεκριμένα: η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλης Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και η Φωτεινή Πιπιλή. Επομένως ήδη ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Μία θέση στη λίστα της Α Αθήνας έχει προταθεί από τη γαλάζια ηγεσία και στον υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη (που πολιτευόταν άλλωστε στη συγκεκριμένη περιφέρεια με το Ποτάμι) , αλλά και στον πρώην Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αμφότεροι επιθυμούσαν μία θέση στο Επικρατείας, για το οποίο όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άλλα σχέδια, άγνωστα επί του παρόντος.

Υποψήφια στην Α' Αθήνας θα είναι και η δικηγόρος και αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Αννα Ροκοφύλλου, ένα ακόμη πρόσωπο που στόχος είναι να φέρει πασοκογενείς ψήφους.

Στην Α' Αθήνας επιθυμεί να πολιτευτεί, χωρίς αυτό να έχει κλειδώσει, και ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργου Δημόπουλου και της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά, ενώ η ΝΔ αναζητεί και δύο ακόμη νέες γυναίκες.

Για την Α' Αθήνας είχε ακουστεί και το όνομα του Σπύρου Καρανικόλα, πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποιος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούνιο αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία Ανδρουλάκη, αλλά θα μπορούσε να είναι τελικά υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου