Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022

Ο Τσαβούσογλου μάς κατηγορεί (ξανά) για παραβίαση «θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων»




Τολμάει και μιλάει για καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ...


Αδιόρθωτος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε για μια ακόμη φορά να κατηγορήσει -αδίκως- τη χώρα μας για «κακομεταχείριση» των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, εθελοτυφλώντας στα… μαύρα χάλια της δικής του χώρας!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο του τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, προχώρησε σε μια -ακόμη- προκλητική ανάρτηση για την Ελλάδα στο Twitter, κατηγορώντας τη χώρα μας για «παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων» με τη στάση της απέναντι στην συγκεκριμένη μειονότητα.




«Η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών μας. Ποτέ δεν αφήσαμε μόνους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ποτέ δεν θα τους αφήσουμε», έγραψε σχετικά. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την «τουρκική» ταυτότητα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν επιτρέπει τη χρήση της λέξης «τουρκικά» στα ονόματα σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων και κοινοτικών οργανώσεων που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα «παραβιάζοντας, επίσης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

Καταλήγοντας, ο Τσαβούσογλου υπενθυμίζει ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει καταδικάσει την Ελλάδα τρεις φορές για αυτές τις παραβιάσεις», υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου