Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022

Το ιδιωτικό «Predator» του ολιγάρχη





Αποθανάτισε ακόμα και τα γαλάζια τσάγια….

Στη σκιά του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων, εκτυλίσσονται και τα γνωστά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Αναφορικά με το πολιτικό επίπεδο και ειδικά το περιβάλλον του Μαξίμου, έχουμε γράψει στο παρελθόν για τον ρόλο του «Κλουζώ», ο οποίος αποτελεί τη βασική πηγή γνωστού δημοσιογράφου – ο οποίος πρωτοστάτης της αποκάλυψης και δεν πρόσκειται στον ΣυΡιζΑ. Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει ότι στο Μαξίμου εξελίσσεται ένας λυσσαλέος εμφύλιος, με τον «Κλουζώ» πλέον να μην κρατά ούτε τα προσχήματα και να πανηγυρίζει την πρώτη και πρόσκαιρη νίκη του έναντι του ανθρώπου ο οποίος μέχρι πρότινος τον υποβίβαζέ μόνο και μόνο με την παρουσία του. Άσε που γνώριζε πολλά για το παρελθόν του «Κλουζώ».

Ξεκαθάρισμα όμως εκτυλίσσεται και στο επιχειρηματικό μέτωπο. Μεταξύ επιχειρηματιών, αλλά και μεταξύ ισχυρού ολιγάρχη και του Μεγάρου Μαξίμου. Σε αυτή την αντιπαράθεση όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε την στήριξη την οποία ανέμενε. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι σιώπησαν εκκωφαντικά.

Ο λόγος είναι απλός. Πριν έρθει το περιβόητο λογισμικό παρακολούθησης «Predator», οι ολιγάρχες οι οποίοι διαπλέκονται με την πολιτική και εκμαύλιζαν πολιτικούς για να θησαυρίζουν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, φρόντιζαν να καταγραφούν ποικιλοτρόπως της άνομές σχέσεις και επαφές τους.


Δεν χρειαζόταν κάποιο ειδικό λογισμικό. Υπήρχαν τα παγιδευμένα γραφεία, τα σαλονάκια, ακόμα και το τσαγερό με την κάμερα, για πρώην υπουργό ο οποίος είχε αδυναμία στο συγκεκριμένο ρόφημα.

Κάθε επαφή, κάθε συνομιλία αλλά κυρίως κάθε δοσοληψία, είναι καταγεγραμμένη με εικόνα και ήχο από τον ολιγάρχη ή από συνεργάτη του ο οποίος ειδικεύεται στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, ακόμα και με την βοήθεια εγκληματικών οργανώσεων… Αλλά και επίορκων νευραλγικής υπηρεσίας που στρατολογήθηκαν από συγγενικό του πρόσωπο το οποίο προκλητικά εργάζεται εντός αυτής.

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν στο Μαξίμου για την ελλιπή στήριξη που απολαμβάνουν από τα ίδια τους τα στελέχη. Όταν υπάρχουν βουλευτές που έχουν καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες για μια βαλίτσα και ένα φάκελο, οι ηρωισμοί περιττεύουν. Ειδικά όταν τα «τσάγια» έχουν καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου