Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Άθλιο το Προεδρείο κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας: Ρεσιτάλ μεροληψίας Τασούλα λειτουργούσε ως βουλευτής της συμπολίτευσης επιχειρώντας να λογοκρίνει τον Τσίπρα

Σε μία αδιανόητη για το ρόλο του κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής που επιχείρησε να λογοκρίνει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που τοποθετείται στη Βουλή στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Κε πρόεδρε της Βουλής επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία» απάντησε σε πολύ έντονο ύφος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε τον ισχυρισμό του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις υποκλοπές, σημειώνοντας «ας δεχτούμε ότι είσαστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας».
Η ατάκα του αρχηγού της Αντιπολίτευσης δεν άρεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά ούτε και στον Πρόεδρο της Βουλής. Κώστα Τασούλα.

Αγνοώντας την θέση του ο Κώστας Τασούλας επιχείρησε να λογοκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Κε πρόεδρε αυτές τις εκφράσεις να τις σκεφτείτε λίγο είναι άλλης τάξεως…Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση».

Με τον Αλέξη Τσίπρα αιχμηρά να του απαντά «Κε πρόεδρε της Βουλής επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία, την πολιτική μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής».

«Σας παρακαλώ, λοιπόν να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων τώρα κάνουν ότι ενοχλούνται. Αλλά δεν ενοχλούνται που έχουν έναν αρχηγό, πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα, που καταπάτησε το Κράτος Δικαίου».

«Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα» τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου