Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Κατρίνης: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως καθεστώς...

 



Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε «κυνική στρατηγική συγκάλυψης» και «συμπεριφορές ενόχου» στην υπόθεση των υποκλοπών άσκησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος, Μιχάλης Κατρίνης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής.

«Η κυβέρνηση αξιοποιώντας το αίσθημα... ανασφάλειας και αυτοσυντήρησης θα καταφέρει σήμερα να πάρει ψήφο εμπιστοστύνης, έχει απωλέσει όμως την ψήφο εμπιστοσύνης της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «λειτουργεί ως καθεστώς» με «εμφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις, με κυνικές μεθόδους συγκάλυψης και συσκότισης, με κατάλυση των κανόνων του κράτους δικαίου».

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Κατρίνης, οι κυβερνώντες «δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, αλλά στοχοποιούν και όσους είναι προσηλωμένοι στη δημοκρατική νομιμότητα».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ρυπαρό δίκτυο που στηρίχθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και απειλεί την ίδια τη δημοκρατία» ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι το δίκτυο αυτό «εξακολουθεί να δρα». Σημείωσε ακόμη πως η σημερινή συζήτηση δεν πρεπει να αποτελέσει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά είναι ζητημα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χωρας».

«Αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεχίσουν. Έχουν επιφέρει τεράστια ζημιά στη χώρα και στη Δημοκρατία, συνιστούν απειλή για την κοινωνική σταθερότητα και για τη λειρουργία των θεσμών» τόνισε προσθέτοντας πως «το τέλος» σε αυτή την υπόθεση «θα έρθει μόνο από την κάθαρση από την τιμωρία των ενόχων».

Υπενθύμισε ακόμη πως «η αρχή του τελους της θλιβερής περιόδου που ζούμε σήμερα ήταν η στοχοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχικά με το Predator και αμέσως μετά με την παρακολούθησή του του από την ΕΥΠ. Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η σκοτεινή υπόθεση είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης γιατί ο κ. Ανδρουλάκης βρήκε την παρρησία να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη» είπε. Τόνισε ακόμη πως δεν ήταν συμπτωματική η αλληλουχια αυτών των δύο συμβάντων αλλά «καλά οργανωμένο σχέδιο».

Υπογράμμισε επιπλέον πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και αυτό – όπως είπε – δεν οφείλεται «μόνο στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών», αλλά και στο ότι «αυτή η κυβέρνηση απέτυχε παντού και προσπαθεί να κρύψει επιμελώς τα προβλήματα της χώρας μέχρι τις εκλογες»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου