Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Ψήφο «εξ αποστάσεως» δίνουν Καραμανλής και Σαμαράς - Με επιστολική ψήφο




Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής επιλέγουν την επιστολή ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Στην εύλογη απορία των γαλάζιων βουλευτών τί θα πράξουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι, ο ένας «έκοψε» κι ο άλλος «έραψε», προειδοποιώντας... ότι «αν και δεν το διανοούνται», στην περίπτωση που αποδειχθεί με στοιχεία ότι η ΕΥΠ προέβαινε σε παρακολουθήσεις υπουργών, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κα, θα πρόκειται για ανοσία, ακόμα και για θεσμική εκτροπή, η απάντηση, είναι σχεδόν τίποτα.


Τί σημαίνει αυτό; Ότι σε κάθε περίπτωση θα καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Είτε με φυσική παρουσία, είτε με επιστολική ψήφο, η οποία, από την πανδημία του κορονοϊού και μετά, μετράει κανονικά. Ο κ. Σαμαράς είναι γνωστό ότι ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από μία βαριά ίωση.


Όπως λένε οι συνεργάτες του, στην περίπτωση που σήμερα δεν είναι εμπύρετος και είναι σε θέση, θα πάει στη βουλή.

Αν όχι, που είναι και το πιθανότερο, θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο. Το ίδιο άφηναν να εννοηθεί ότι θεωρούν πιθανότερο και οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, ο οποίος πιθανόν θα ανηφορίσει προς τα βόρεια της χώρας. Αν φύγει από σήμερα, θα καταψηφίσει και αυτός μέσω επιστολικής ψήφου.

Στην ακόμα πιο εύλογη ερώτηση των δημοσιογράφων πως συνάδουν οι προ καιρού «κεραυνοί» των δύο πρώην πρωθυπουργών με την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, η εξήγηση βουλευτών της επιρροής τους είναι ότι δεν μπορεί ένας πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός, να προσφέρει έδαφος σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που επέφερε πολλά δεινά κατά τη διακυβέρνησή του, και μάλιστα, στις παραμονές των κρίσιμων εκλογών που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου