Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά μαγαζιά, τράπεζες, σχολεία, δρόμοι - Παρέλυσαν τα πάντα στον χιονιά Με δυσκολίες η εξυπηρέτηση του κοινού σήμερα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».







Παραλύει σήμερα το Δημόσιο, και όχι μόνο, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει από χθες τη χώρα.


Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή δόθηκε οδηγία στους εργαζομένους του Δημοσίου για τηλεργασία, ενώ από την κακοκαιρία επηρεάζεται και ο ιδιωτικός τομέας για τον οποίο υπάρχει σύσταση οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στην εργασία τους μετά τις 10:00.
Κλειστά μαγαζιά στην Αττική

Εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ελήφθη η απόφαση για κλειστά μαγαζιά σε συγκεκριμένες περιοχές του Νομού, με τις αναγκαίες εξαιρέσεις φυσικά.
 







Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter το εξής:


«Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο. Να ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών για να πάνε όλα καλά και να μην κινδυνεύσει και ταλαιπωρηθεί κανείς».






Μάλιστα, το εν λόγω δελτίο Τύπου επισημαίνει πως σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.
Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση των Αρχών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν, μέχρι ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοίΛ. Πάρνηθος (από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα)
Λ .Διονύσου (ύψος 414)
ΕΟ Τατοΐου – Αγίου Μερκουριου (Από ύψος Βαρυμπόμπης (βασιλικά) προς Άγιο Μερκούριο)
ΕΟ Μαλακασας – Αγίου Μερκουριου (Υψος Αφιδνών προς Άγιο Μερκούριο)
Παπάγου (Από Ανατολής προς Υμηττό)
Εθνικ. Αντιστάσεως, Καισαριανή (Από Κατεχάκη προς Υμηττό)
ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών (Από 5km έως στα όρια Ν. Αττικής με Βοιωτίας)
Λ. Φυλής (Ύψος Θρασυβούλου προς Χασιά)
Λ. Κατεχάκη στο τμήμα από το ύψος της Λ. Μεσογείων εως την Λ. Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Παράλληλα την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες .όπως και στις Αφίδνες.
Απαγορεύεται το ντελίβερι

Φρένο μπαίνει στις υπηρεσίες delivery. Χαρακτηριστικά στην οδηγία τονίζεται το εξής:


«Απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».
Κλειστά και τα σχολεία: Ώρα αποφάσεων και για την Τρίτη

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία ΕΔΩ
Κλειστές τράπεζες σήμερα 06/02

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (5/2) διευκρινίζει ότι μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, την Δευτέρα (6/2), ιδίως σε όσες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», μεταξύ αυτών ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.


Ως εκ τούτου συνιστάται όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ οι συναλλασσόμενοι:

να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα και


πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά.
Χωρίς λαϊκές αγορές όλη η Αττική

Κλειστές θα παραμέινουν όλες οι λαϊκές αγορές επίσης εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ειδικότερα, με στόχο την προστασία των πωλητών λαϊκών αγορών αλλά και των καταναλωτών και με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής σύστασης από το Υπ. Πολιτικής Προστασίας, κλειστές θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οι λαϊκές αγορές σε όλους τους δήμους της Αττικής.

Με νεότερη ανακοίνωση και αφού αξιολογηθούν τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών στην Αττική, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.
Καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ

Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση του κοινού ενημερώνει ο Όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.


Σύμφωνα με ενημέρωση του Ομίλου τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας από τη μεγάλη χιονόπτωση και η απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια δεν επιτρέπουν την πλήρη εκτέλεση του έργου, ενώ τα καταστήματα ΕΛΤΑ θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές στις οποίες οι αρμόδιες αρχές ανακοινώνουν υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

«Ο Όμιλος ΕΛΤΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.
Δικαστήρια: Κλειστά σήμερα και την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια σήμερα και αύριο σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας και με δεδομένο ότι, η κακοκαιρία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Η απόφαση αφορά πλην της Αττικοβοιωτίας και την Εύβοια, αφού η δυσχέρεια στην κυκλοφορία λόγω του παγετού κρίνεται ότι θα είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου