Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023

Βουλή: Μπούλινγκ Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην μιλά για τα σκάνδαλα των βουλευτών!





Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει τον τόνο στον πολιτικό λόγο της ΝΔ, όπως φάνηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με αφορμή τις υποθέσεις Παπαθανάση και Καππάτου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άρχισε να μιλά για το σπίτι του Ραγκούση, το εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο και την επιχείρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κουνούν το δάχτυλο για θέματα ηθικής.

«Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον Αλ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει», είπε.

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

–Φάμελλος: Δεν θα μιλάτε για τον Αλ. Τσίπρα. Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του Αλ. Τσίπρα δεν υπάρχουν.

-Γεωργιάδης: Αφήστε τα αυτά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Αλ. Τσίπρα. Είναι μικρή η χώρα μας.

–Φάμελλος: Είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον Αλ. Τσίπρα.

Ακόμη ο Αδ. Γεωργιάδης έδειξε φωτογραφία από το σπίτι του Γ. Ραγκούση στην Πάρο λέγοντας:

«Αυτή η βίλα του Γ. Ραγκούση που βλέπετε χτίστηκε με δάνειο του ΟΕΚ με κούρεμα 40% που δινόταν για ευπαθείς ομάδες. Αυτή η βίλα νοικιάζεται την εβδομάδα με 14.000 ευρώ και 56.000 ευρώ το μήνα. Το τρίμηνο 180.000 ευρώ. Δεν έχει μια μέρα κενή. Είναι όλες νοικιασμένες.

Με τι την έχτισε; Με δάνειο της εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Και βγαίνει ο Γ. Ραγκούσης και μας λέει ότι βγάζει τα παιδιά του από το σπίτι για να μπουν ξένοι. Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του.

Σας ενοχλεί η καταδίκη του Παπαθανάση για την οποία πλήρωσε και με το παραπάνω για να φύγει το «δολίως», αλλά δεν σας ενοχλεί το 13-0 του Παππά. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο για τους κοινωνικά αναξιοπαθούντες για να χτίσει την ωραία βιλάρα – να τη χαίρεται.

Μην κουνάτε όμως το δάχτυλο. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ο Γ. Ραγκούσης αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικά ηθικό».

Επίσης ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ο Χ. Μαμουλάκης (όταν δεν ήταν βουλευτής) εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο με ποσό ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να χτίσει παραθεριστικές κατοικίες στην Ικαρία.

Ο Χ. Μαμουλάκης έκανε το ίδιο με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια, ισχυρίσθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης:

«Το επενδυτικό σχέδιο του Χ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο Χ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον Κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο Χ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό».

Ο Χ. Μαμουλάκης τόνισε ότι δεν ήταν βουλευτής, ότι επιδοτήθηκε με λιγότερα από 200.000 ευρώ και ότι (σε αντίθεση με τον Κ. Μαραβέγια) δεν χρησιμοποίησε την έγκριση χρηματοδότησης για να πάρει τραπεζικό δάνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου