Τετάρτη, Μαΐου 17, 2023

Αυτούς τους ΠΑΣΟΚους ποιος… θα τους πάρει;...

 



Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται πως έχουν κοινό στόχο, έστω και με διαφορετική... πρακτική: το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού η διακύμανση στα ποσοστά της Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να καθορίσει ακόμη και την πρώτη θέση στη εκλογικό σκηνικό.

Βεβαίως, με δεδομένο ότι το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επομένη των εκλογών είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση», η Κουμουνδούρου δεν επιτίθεται ευθέως στην Χαριλάου Τρικούπη, ούτε προβαίνει σε χολερικές επιθέσεις. Απλώς, μιλώντας κυρίως στους δυνητικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και σε διάφορους αμφιταλαντευόμενους κεντροαριστερούς, τούς θέτει ενώπιον των ευθυνών τους, διαμηνύοντάς τους πως το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθεία επίθεση

Βεβαίως, μπορεί η Κουμουνδούρου να μην θέλει να υπονομεύσει την σχέση της με το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να… «χαρίσει» ψηφοφόρους στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αντιθέτως, όπως κατέστη σαφές ήδη από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αλλά και μετά απ’ αυτή, οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ δε θα μένουν αναπάντητες και γενικώς, η Χαριλάου Τρικούπη δε θα τελεί πλέον στο «απυρόβλητο» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα, ασφαλώς, είναι εντελώς διαφορετικά για τη ΝΔ: ήδη από την περασμένη Κυριακή και την περίφημη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέστη σαφές ότι ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν έχει και δεν θέλει να συζητήσει τίποτα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε μία προσπάθεια να κόψει τα όποια συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των δύο κομμάτων. Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτική τους τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Άκης Σκέρτσος, κατέστησαν σαφές ότι δεν θεωρούν καν συνομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη -αυτό ως απάντηση στην φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να υπάρξουν προφυλακίσεις για τις υποκλοπές, των πολιτικών προσώπων μη αποκλειομένων.

Βεβαίως, με δεδομένο ότι προς το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας έχει καβαλήσει κάποιο ρεύμα «πολιτικής αλλαγής», ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζεται από κάποιο πολιτικό ρεύμα «επιβράβευσης», το κατά πόσον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουν να πιέσουν την Χαριλάου Τρικούπη μένει να φανεί. Άλλωστε, και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποιο ρεύμα ανακατάταξης των πολιτικών δεδομένων…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου