Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Η γυναίκα της Κω...

 



Θανάσης Καρτερός

Μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, που ελλείψει ασθενοφόρου τη μετέφερε στο... νοσοκομείο. Όχι στο Μπαγκλαντές ούτε στο Αφγανιστάν ούτε στην Ουκρανία του πολέμου, αλλά στην τουριστική Κω. Στην Ελλάδα της Ευρώπης, που σταθερά και τολμηρά βαδίζει μπροστά.

Δεν πειράζει όμως. Αυτά συμβαίνουν, τι να κάνουμε. Εκείνο που πειράζει και μάλιστα πολύ, τόσο πολύ που να πλημμυρίζουν κατάρες και θρήνους το Διαδίκτυο και τα κανάλια, είναι ο μειονοτικός βουλευτής του Έβρου που εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νοσοκομείο της Κω, όπου έσπευσαν με εντολή Τσίπρα στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής την Αθηνά Λινού, έχει τέσσερα ασθενοφόρα, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου υπάρχει μόνο ένας. Ενώ για τέσσερις θέσεις παθολόγου δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για τρεις θέσεις παιδιάτρου υπάρχει μόνο ένας.

Δεν πειράζει όμως. Αυτά συμβαίνουν. Στην εκτίμηση και στην κατάταξη των ειδήσεων δεν είναι καν είδηση. Αντίθετα, είδηση πρώτης γραμμής είναι ο Φερχάτ Οζγκιούρ της Ροδόπης, το τουρκικό προξενείο της περιοχής, οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Σκέρτσου που εκφράζουν υπόνοιες για την ακεραιότητα της εθνικής συνείδησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και γίνεται στα δίκτυα και στα μεγάλα ΜΜΕ ένας εθνικός ξεσηκωμός, κάτι σαν Πρέσπες σε μικρογραφία.

Μπορεί, με δυο λόγια, μια γυναίκα να πεθαίνει αβοήθητη, το ΕΣΥ να ψυχομαχεί αβοήθητο, τα ασθενοφόρα να σαπίζουν χωρίς πλήρωμα, οι άνθρωποι να προστρέχουν σε οδοντίατρο σε στιγμές που η ζωή τους εξαρτάται από χειρουργό ή παθολόγο, αλλά δεν πειράζει. Μια βολική καμπάνια μίσους κάνει πέρα όχι μόνο έναν άβολο θάνατο, αλλά και την άβολη αλήθεια. Και τρέχα εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Αυτά ζούμε, δυστυχώς. Σε συμπληγάδες συντρίβεται το αυτονόητο. Αλλά γιατί να σκοτιστούμε; Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, κι ας πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά, ίσως και να ήταν οι τελευταίες λέξεις που άκουσε ή διάβασε η γυναίκα της Κω. Μετά τις εκλογές θα αναστηθεί όχι εκείνη βέβαια, αλλά το ΕΣΥ. Το υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης…

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου