Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Οι βουλευτές που ελπίζουν να δουν έδρα...

 



Μπορεί οι πρώτες εκλογές να έβγαλαν βουλευτές με σταυρό και οι επόμενες τις 25 Ιουνίου να είναι με λίστα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα πράγματα δε μπορεί να αλλάξουν.

Σίγουρα θα αλλάξουν, αφού η... ενισχυμένη αναλογική δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να έχει περισσότερες έδρες λόγω του bonus. Στο bonus ελπίζουν βουλευτές όπως o Γιάννης Τραγάκης στον Πειραιά.

Για τον Γιάννη Τραγάκη υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχουμε κατάληξη και άλλων εδρών στη ΝΔ εφόσον διατηρήσει το 40%+. Και όχι μόνο. Στη Β’ Πειραιά όπου η ΝΔ μπορεί να πάρει έδρα, μπορεί να τη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να δούμε εκτός τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό λένε συζητούνε στους διαδρόμους της Πειραιώς.

Σίγουρος ότι θα είναι στην επόμενη βουλή – λόγω του εκλογικού νόμου –  εμφανίζεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αλλά και άλλοι «γαλάζιοι». Πάντως και στην Χαριλάου Τρικούπη κάποιοι εμφανίζονται με την ελπίδα ότι μπορεί να δουν έδρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι δύο απ’ αυτούς. Αυτό βέβαια, θα εξαρτηθεί και από τα ποσοστά του κόμματος...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου