Τρίτη, Ιουνίου 06, 2023

Πώς θα νικηθεί η ΝΙΚΗ





Χρήστος Μπολώσης

Και ξαφνικά γεμίσαμε ράσα και θυμιατά. Πού βρέθηκαν τόσοι «πιστοί»; Το Άγιον Όρος έγινε εν μια νυκτί ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, ενώ οι ιεροί ναοί τείνουν να αντικαταστήσουν το… Νammos της Μυκόνου, τώρα που γκρεμίζεται.

Τα στασίδια στις εκκλησίες νοικιάζονται με αστρονομικά ποσά σε πολιτικούς και κομματικά στελέχη. Παραλλήλως, κλείνονται αθρόως ημερομηνίες για ολονυχτίες.

Από την άλλη μεριά, μερικοί ιεράρχες, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου, ανακάλυψαν ότι είναι κακό κάποιος να λέει ότι αγαπάει τον Χριστό, πολύ δε περισσότερο αν αυτός ο κάποιος πιθανόν να κόψει ψήφους από τον κ. Μητσοτάκη.

Και όλα αυτά, αγαπητοί μου συμπολίτες, επειδή ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος και θεολόγος από το Κιλκίς, που χρόνια τώρα αρθρογραφεί και μάχεται για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδό του στη Βουλή, με τη ΝΙΚΗ του.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 2,9% και είχε μείνει εκτός, από τις… 9 το βράδυ! Πάντα στην Ελλάδα οι εκλογές περιείχαν και την ιλαρότητα. Πότε με τις μαγκούρες, που… προσκεφαλίζονταν στις κεφαλές των αντιπάλων, πότε με τα δέντρα που ψήφιζαν, πότε με τους Γκόρτζους. Τώρα σειρά έχουν τα θυμιατά και τα εξαπτέρυγα. Ήμαρτον, Κύριε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου