Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Στα λόγια παραμένει η «αναμόρφωση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας...

 




Η εκκωφαντική διαπίστωση εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος Υγείας που ήρθε με σκληρό τρόπο στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταθέτει σε μεταγενέστερο χρόνο την «θεραπεία» του προβλήματος.

Από τη Θάσο, που πραγματοποιεί περιοδεία, ο... πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε εκ νέου να κάνει ότι δεν έκανε τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας. Να αναμορφώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέτοντας τον στόχο αυτό ως «προσωπικό στοίχημα και πρώτη προτεραιότητα».

Την ίδια ώρα η καθημερινότητα φανερώνει με τραγικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Τα περιστατικά θανάτων συμπολιτών μας είτε γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα είτε λόγω απουσίας ιατρικών μηχανημάτων ή κλινών σε ΜΕΘ, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Η σκληρή πραγματικότητα

Στο μεταξύ, δια στόματος του Άδ. Γεωργιάδη είχαμε την κυνική ομολογία ότι η δημόσια υγεία δεν αποτέλεσε προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.



Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε (Action 24) ότι προτεραιότητα είχε η οικονομία και πρόταξε ως λύση των παθογενειών του ΕΣΥ τα λεφτά.

Δεν μπορείς να φτιάξεις την Υγεία αν δεν έχεις λεφτά, είπε.

Μάλλον αγνόησε την «προίκα» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ είπε ότι «η χώρα είχε πολλά προβλήματα, το πρώτο ήταν η οικονομία. Δεν μπορείς να φτιάξεις την υγεία άμα δεν έχεις λεφτά. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική. Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε, φτιάξαμε την οικονομία κι έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων, πάμε στο δεύτερο. Δεύτερο πράγματι είναι το ζήτημα της Υγείας. Να πας να φτιάξεις ένα σύστημα υγείας χωρίς λεφτά, γίνεται; Δεν γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου