Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Η Τουρκία στέλνει ένα Τάγμα Καταδρομέων στο Κοσσυφοπέδιο «Η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».







 


Σπύρος Σιδέρης
 


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένα τάγμα καταδρομέων της 65ης Διοίκησης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, το οποίο διατέθηκε στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, αναπτύχθηκε μετά τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο.


Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου «η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο πλαίσιο των αποστολών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ και των διμερών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου έχουμε κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες, και τηρεί εποικοδομητική στάση και καλεί σε αυτοσυγκράτηση για την επίλυση των πρόσφατων επεισοδίων στο βόρειο τμήμα του φιλικού και αδελφικού Κοσσυφοπεδίου, τα οποία βλάπτουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου.









Μετά τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, κατόπιν αιτήματος της NATO Joint Force Command/Napoli (Ιταλία), ένα τάγμα καταδρομέων της 65ης Διοίκησης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (Lüleburgaz), το οποίο είχε προηγουμένως διατεθεί στη Δύναμη του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο (KFOR), αναπτύχθηκε ως εφεδρική μονάδα.

Η αναπτυχθείσα μονάδα προγραμματίζεται να μεταφερθεί στους στρατώνες Σουλτάνου Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο στις 4-5 Ιουνίου 2023».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου