Τρίτη, Απριλίου 16, 2024

Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Μπλόκαραν 800.000 ευρώ από εταιρεία στον χώρο του θεάματος Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης μπλόκαρε μεγάλο κύκλωμα ξεπλύματος, που «καθάριζε» μαύρο χρήμα.





ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

 


Γράφει η Μαίρη Μπενέα
 


Ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δεν... πιάνεται στον ύπνο!

Και το απέδειξε πρόσφατα, ενώ βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, στο διήμερο συνέδριο, που διοργάνωσαν η Αρχή της οποίας ηγείται, σε συνεργασία με το Εργαστήριο για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


Με μιά απίστευτη επιχειρησιακή... ντρίμπλα, ενώ βρισκόταν στο συνέδριο και μάλιστα ως συντονιστής της θεματικής ενότητας, για τα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού στο πλαίσιο της νομοθεσίας, για το ξέπλυμα, κατάφερε να μπλοκάρει ένα μεγάλο κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που «καθάριζε» μαύρο χρήμα, μέσω πασίγνωστης εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο κ. Βουρλιώτης βρισκόταν στην αίθουσα τελετών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη το συνέδριο, ενημερώθηκε από τη Europole, για μεγάλο χρηματικό ποσόν, που επιχειρείτο να ξεπλυθεί μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάματος.


Ο Πρόεδρος της Αρχής κινήθηκε αστραπιαία και κατάφερε να μπλοκάρει ποσόν 800.000 ευρώ, που είχε μόλις κατατεθεί σε ελληνική τράπεζα.

Η έρευνα, για την υπόθεση συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου