Τρίτη, Απριλίου 16, 2024

Η Γαληνοτάτη του Κυριάκου και άλλοι μεσαιωνικοί θρύλοι





«Όταν νικήσουμε, ουδείς θα θυμάται τι κάναμε»

Η Serenissima Repubblica του Μητσοτάκη διοικείται στα πρότυπα μεσαιωνικού κράτους και προσβλέπει στην ευημερία ημετέρων και την διατήρηση της εξουσίας παντί τρόπω. Ο άρχων του Μαξίμου κυβερνά απερίσπαστος απολαμβάνοντας τον θαυμασμό επιτελικών και υπηκόων.

Wikipedia: «Η Γαληνοτάτη διοικείτο από τον δόγη, που εκλεγόταν από τα μέλη του Μεγάλου Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου της πόλης-κράτους, και κυβερνούσε ισόβια. Η άρχουσα τάξη ήταν μια ολιγαρχία εμπόρων και αριστοκρατών. Οι πολίτες υποστήριζαν γενικά το σύστημα διακυβέρνησής τους. Εφάρμοζαν αυστηρούς νόμους και ανηλεείς τακτικές στις φυλακές.»

Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η επαπειλούμενη γενίκευση της πολεμικής κρίσης αποετελεί για τον πρωθυπουργό και τους περί αυτόν χρυσή ευκαρία ανάκαμψης μετά τα απανωτά δημοσκοπικά Βατερλό. Ο πεφιλημένος ηγέτης, καθ’ υπόδειξιν βεβαίως του ακριβοπληρωμένου επικοινωνιολόγου, ενεργοποίησε άμεσα τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ.

Γνωστοί δημοσιογράφοι – διαμορφωτές της κοινής γνώμης ξεκίνησαν ήδη να οιμώζουν υπέρ του Ισραήλ υπό τον κίνδυνο ιρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που φτάνουν μέχρι την Αθήνα.

Η ακρίβεια, άλλωστε, εφιάλτης του ελληνικού νοικοκυριού και του μικρομεσαίου εμπόρου, παραμονεύει πάντα να χαλάσει τον Άγιον Πάσχα με νέες ανατιμήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα.

Όλα στον βωμό της Γαλήνιας Εξοχότητας εν όψει (και) Ευρωκλογών. Ο Γκέμπελς έλεγε: «Όταν νικήσουμε, ουδείς θα θυμάται τι κάναμε»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου