Τρίτη, Απριλίου 16, 2024

Γερμανία: «Απομονωμένο το Ιράν»...



...«αλληλεγγύη» στο Ισραήλ και έκκληση για αποκλιμάκωση...
Από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τα ιρανικά πλήγματα. «Δεν μπορούμε παρά να... καλέσουμε όλους, και κυρίως το Ιράν, να μην συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους, καταγγέλλοντας τη «σοβαρή κλιμάκωση» της έντασης στη Μέση Ανατολή και εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του προς το Ισραήλ.


Το Ισραήλ έδειξε ότι είναι δυνατό και ότι μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα του, απωθώντας την ιρανική επίθεση, μαζί με ισχυρούς συμμάχους, σχολίασε τις εξελίξεις της περασμένης νύχτας η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. 

«Το Ιράν έχει απομονωθεί με την επιθετική συμπεριφορά του με την οποία θέλει να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ για το Ισραήλ σχολίασε ότι «οι ικανότητες του είναι ισχυρές. Το Ισραήλ μπορεί να προστατέψει τη χώρα του».


Το Ιράν έφερε «συνειδητά» τη Μέση Ανατολή «στο χείλος του γκρεμού» μετά την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κατά του Ισραήλ, δήλωσε ακόμη η Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι το Ιράν «σχεδόν βύθισε μια ολόκληρη περιοχή στο χάος».

Κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας της στο Βερολίνο, η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κάλεσε την Τεχεράνη να μην προβεί σε περαιτέρω επιθέσεις, μεταξύ άλλων μέσω αντιπροσώπων, καθώς μια περιφερειακή κλιμάκωση θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Κάλεσε επίσης «όλους τους παράγοντες στην περιοχή να ενεργήσουν "με σύνεση", γιατί ο φαύλος κύκλος της κλιμάκωσης πρέπει να σπάσει».

Παράλληλα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τα ιρανικά πλήγματα. "Δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε όλους, και κυρίως το Ιράν, να μην συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου