Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Άνοιξε τον χορό» η Νορβηγία: Στις 28 Μαΐου αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης - Ακολουθούν Ιρλανδία, Ισπανία Σε λίγη ώρα αναμένεται και η ανακοίνωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.






 
 


Εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που μαίνεται από τον Οκτώβριο, μετά τη φονική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν πρωτοβουλία με σκοπό την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, σχέδιο που έχει καταδικάσει εκ των προτέρων η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Τον «χορό» των ανακοινώσεων άνοιξε η Νορβηγία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στέρε να ανακοινώνει πως η Νορβηγία θα αναγνωρίσει την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από τις 28 Μαΐου.


Η Ιρλανδία θα είναι η επόμενη χώρα που θα κάνει ανακοινώσεις για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης. Στις 10 (ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, και ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να απευθυνθεί στο ισπανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αναγγείλει την ημερομηνία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τη Μαδρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου