Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέα ανατροπή με τον καιρό μετά τον «καύσωνα» Τα νέα στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Θερμή εισβολή μπροστά μας.







 

 


Ποικιλία ως προς τις καιρικές συνθήκες έχει η εβδομάδα που διανύουμε, με μία θερμή εισβολή να διαδέχεται τον βροχερό καιρό. Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, οι βροχές θα σταματήσουν την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά.

Πριν την αλλαγή του καιρού, ωστόσο, σήμερα και αύριο θα έχουμε βροχές και κάποιες καταιγίδες.


Για σήμερα, Τρίτη, βροχερός θα είναι ο καιρός στα δυτικά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, ενώ βροχές αναμένονται και στην Αττική, προς τα βόρεια και δυτικά του νομού. Σήμερα, ο υδράργυρος κατρακυλά λίγο περισσότερο, με το θερμόμετρο να δείχνει έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη η αστάθεια περιορίζεται στην κεντρική και βόρεια χώρα και την Πέμπτη εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα πριν υποχωρήσει εντελώς.

 


Από την Παρασκευή η αστάθεια φεύγει και μία θερμή αέρια μάζα «κυκλώνει» τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Η συνέχεια είναι καλύτερη, καθώς το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ζέστης θα είναι ισχυρό ιδιαίτερα στα νότια.

Σιγά – σιγά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open ανεβαίνει και η θερμοκρασία της θάλασσας.


Η θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και έπειτα θα οδηγηθούμε σε πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου