Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Του χάλασαν την μπίζνα - Χειροπέδες σε άνδρα που σχεδίαζε να εξάγει εκατοντάδες δηλητηριώδεις αράχνες και σκορπιούς Συνελήφθη άντρας στην Τουρκία που προσπάθησε να εξάγει δηλητηριώδεις αράχνες και σκορπιούς.






Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με την κατηγορία ότι επιχείρησε να εξάγει λαθραία διάφορα δηλητηριώδη είδη, όπως αράχνες και σκορπιούς.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι έφορος στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.







Ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία κατέσχεσε από τις αποσκευές του δεκάδες σάκους που περιείχαν περίπου 1.500 σκορπιούς και αράχνες, μεταξύ των οποίων και ταραντούλες. Επίσης, κατασχέθηκαν δεκάδες πλαστικά μπουκάλια με αδιευκρίνιστα υγρά.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο ύποπτος που συνελήφθη σχετίζεται με την υπόθεση ονομάζεται Λορέντζο Πρεντίνι και εργάζεται ως έφορος σε αμερικανικό μουσείο. Δεν δόθηκε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την πηγή αυτής της πληροφορίας.

Αντίστοιχα, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.


Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, τα είδη που κατασχέθηκαν είναι ενδημικά στην Τουρκία, και το DNA τους είναι υλικό που μπορεί να αναπαραχθεί, ενώ το δηλητήριό τους χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαρμάκων. «Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα φάρμακα έχουν μεγάλη οικονομική αξία και επομένως η εξαγωγή αυτών των ειδών απαγορεύεται αυστηρά», πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, η εμπορική αξία ενός λίτρου φαρμάκου που παράγεται από το δηλητήριο του σκορπιού φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος κατηγορείται βάσει του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου