Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Τίτλοι τέλους για τον Κλάουντιο Ρανιέρι - Αποσύρεται από την προπονητική Κόντρα στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, Φιορεντίνα, το «αντίο» του Ρανιέρι ως προπονητής.




AP Photo/Andrew Medichini, File

 


Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος
 


Ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς προπονητές, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ανακοίνωσε την Τρίτη (21/5) την απόσυρσή του από τους πάγκους.

Ο πρώην τεχνικος -μεταξυ άλλων- και της Ευνικής Ελλάδας, «έγραψε» μια διαδρομή 38 ετών στην προπονητική και θητεία σε πάρα πολλές ομάδες, στις περισσότερες των οποίων άφησε το στίγμα του.


Η τελευταία δουλειά του Ρανιέρι ήταν στην Καλιαρι. Ο 72χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα της Σαρδηνίας στην παραμονή της στη Serie A, ολοκληρώνοντας μία «αποστολή» που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο, τώρα που το έργο του τελείωσε, ανακοίνωσε πως την Πέμπτη (23/5) θα καθίσει για τελευταία φορά σε πάγκο ομάδας, οδηγώντας τους «ροσομπλού» στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Φιορεντίνα, την αντίπαλο του Ουμπιακού στον τελικο του Conference League. 




Ο Ρανιέρι, που είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα το 2014 από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, θα κουβαλά πάντα ως απόλυτο «πετράδι» στο προπονητικό του «στέμμα» τον τίτλο της Premier League που κατέκτησε το 2016 με τη Λέστερ. Άλλωστε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Εχει περάσει επίσης από τους πάγκους των Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Ρόμα, Σαμπντόρια, ενώ στην τροπαιοθήκη του έχει -μεταξύ άλλων- ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας το 1996 με τη Φιορεντίνα, αλλά και ένα Κύπελλο Ισπανίας το 1999 και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Βαλένθια το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου