Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Αποκαλύφθηκε ο νέος μέτοχος του Star Channel...

 


Αποκαλύφθηκε ο νέος μέτοχος του Star Channel. Με ένα περίπλοκο σχήμα, η εταιρεία Novaglope Ventures Ltd, με εκπρόσωπο τη Mirjana Solaκ, εισήλθε στη μετοχική σύνθεση της... Νέας Τηλεόρασης. Η Mirjana Solaκ, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη (24/10/2022), ήταν το πρόσωπο που είχε μπει στο ΔΣ της Νέας Τηλεόρασης ΑΕ (Star Channel). Η Novaglope έχει έδρα την Κύπρο και γενικό διευθυντή τον Πέτρο Πίττα. Επίσημα, πάντως, δεν καταγράφεται σχέση ανάμεσα στη Novaglope, στη Nova και στο Star.
Η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρείας Νέα Τηλεόραση ΑΕ έχει ως εξής:
– Η Visbia Media Productions κατέχει το <Β> 51,36%. Στην εταιρεία αυτή το 50% ανήκει στην Paxana Holdings Limited (Βαρδιάνα Βαρδινογιάννη 100%) και το 50% στην Novaglope Ventures Ltd, με μέτοχο τη Mirjana Solak κατά 100%.
– H Paxana Holdings Limited κατέχει το 43,82%.
– Η Feiden Holdings Limited, με μέτοχο κατά 100% την Αναστασία Βαρδινογιάννη, κατέχει το 4,55%,.
– Η Thelon Trading Limited κατέχει το 0,08%.
– Η Blue Dime Holdings κατέχει το 0,13%.
– Η Hogrid Holdings Limited κατέχει το 0,05%.

Η Νέα Τηλεόραση (Star), με τη σειρά της, ελέγχει το 50% της εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων Green Pixel ΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στον Alpha. Ταυτόχρονα, ελέγχει το 19,08% της Digea και το 16,53% της Οργανισμός Διαχείρισης και Προστασίας Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

Νova ICT
Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και η Nova δημιούργησαν τη Nova Information & Communication Technologies ΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ (Pinston Holdings Limited 50%, Nova Telecommunications & Media Μονοπρόσωπη ΑΕ 50%).
Η United Media, που ελέγχει τη Nova, απέκτησε το 50% της European Media Services, η οποία με τη σειρά της έχει το 50% των ιστοσελίδων Newpost και Sportdog.

Ποιους σταθμούς και ιστοσελίδες έχει η Audiomax
Οι δραστηριότητες στο internet και στο ραδιόφωνο πέρασαν στην Audiomax Επενδυτική ΑΕ (πρώην Star Investments). Η εταιρεία ελέγχει το 50,002% της εταιρείας Καλές Ιστορίες ΙΚΕ (pod.gr) του Σταύρου Θεοδωράκη, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίεση FM, Δρόμος FM και Talk (πρώην Alpha 98,9) και επίσης τις εταιρείες Αλκμαίων Online Media, Neoact Investmens Ltd, Αλτεμπαρλάν Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης Παιγνίων, Percapita ΑΕ και το 30,63% της Zarkona Trading Limited.

Η πώληση του 50% του Alpha
Το Star, ο Alpha και η Green Pixel συστεγάζονται στις εγκαταστάσεις της πρώην Star Investments. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2022 η Mediamax Holdings Limited, θυγατρική της Motor Oil, πούλησε έναντι τιμήματος 41.497.425 ευρώ το 50% της συμμέτοχης της στη Nevine Holdings Limited, η οποία κατείχε το 50,0001% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, και το σύνολο της συμμέτοχης της στη Martikorio Limited, κάτοχο του 24,999% της τηλεοπτικής εταιρείας. Τα μερίδια απέκτησε η Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία έχει το 50% της Nevine και το 100% της Martikorio, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.
https://typologies.gr/neos-metochos-novaglope-sto-star-i-novaglope/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου