Σάββατο, Μαΐου 11, 2024

Βύρωνας: To θύμα και οι σχέσεις του με τον «βασιλιά του τζόγου» στην Αλβανία Ο άνδρας που «γάζωσαν» την Πέμπτη (9/5) στον Βύρωνα σχετίζεται με πολλές εγκληματικές ενέργειες στην Αλβανία.






 

 


Συνεχίζονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εύρεση των δολοφόνων του Ρ. ΜΠ., τον οποίον «γάζωσαν» το βράδυ της Πέμπτης (9/5) στον Βύρωνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» μέλη μαφιόζικης ομάδας με έδρα την Αλβανία πίσω από την εκτέλεση του 32χρονου. Κάτι καθόλου απίθανο, δεδομένου ότι το θύμα της δολοφονίας στον Βύρωνα φαίνεται ότι είχε αρκετούς εχθρούς στη γειτονική χώρα.






Ο Ρ. ΜΠ. φαίνεται ότι είχε εγκατασταθεί στo Ντουμπάι, γνωρίζοντας ότι τον κυνηγούν οι εχθροί του. Επισκεπτόταν την Ελλάδα για να δει την οικογένειά του, τη σύζυγό του και το μικρό παιδί του, ηλικίας περίπου 7 ετών, μπροστά στα μάτια του οποίου δολοφονήθηκε ο 32χρονος.

Επίσης, εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαίνεται να είχε μείνει και σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία. Πιθανολογείται ότι σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και γι’ αυτό βρισκόταν σε διαφορετικές χώρες, ώστε να καλύπτει τα ίχνη του.


Πάντως, για την Ελληνική Αστυνομία το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στον Βύρωνα ήταν «καθαρό». Δεν είχε απασχολήσει ποτέ για κάποιο ποινικό αδίκημα, ενώ ακόμα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ενημέρωση για το παρελθόν του από τις αλβανικές Αρχές.
Πλούσιο... βιογραφικό στην Αλβανία ο 32χρονος που «γάζωσαν» στον Βύρωνα

Η δολοφονία του 32χρονου εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, καθώς και για το ενδεχόμενο ύπαρξης διασυνδέσεων με το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Ρ. ΜΠ. δεν ήταν καθόλου άγνωστος στις Αρχές της χώρας. Είχε μπει στο «μικροσκόπιό» τους για εγκληματικές πράξεις στις πόλεις Λέζια (Lezhë) και Λάτσι (Laç) στον αλβανικό βορρά. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται, μαζί με άλλους δύο άνδρες, είχαν εισβάλλει οπλισμένοι με καλάσνικοφ σε ενα κατάστημα εστίασης (μπαρ), αναζητώντας τον ιδιοκτήτη. Το περιστατικό αυτό συνέβη το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2021.


 


Πρόσφατα, κηρύχθηκε καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην εκτέλεση του Ίλι Μπραχίμι (Ylli Brahimi), ενός ανθρώπου που φέρεται να είχε έντονη εγκληματική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα, κατά την οποία σκοτώθηκε και ένας άλλος άνδρας, ο Κλισμάν Πρέτσι (Klisman Preci). Η δολοφονική επίθεση εναντίον τους είχε λάβει χώρα στις 30 Μαΐου του 2020.

Ο Ρ. Μπ. φέρεται να σχετίζεται και με τη δολοφονία του Μπριλάντ Μαρτινάι (Brilant Martinaj), ο οποίος είχε εκτελεστεί μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με άλλους δύο νεαρούς φίλους του, τους Ντικλέρ Βάτα (Dikler Vata) και Μπεσμίρ Χότζα (Besmir Hoxha), στις 17 Ιουλίου του 2022. Μάλιστα, μετά το έγκλημα, οι δολοφόνοι τους έβαλαν φωτιά στο όχημα, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Οι δολοφόνοι των τριών νεαρών δεν έχουν βρεθεί. Ο Μπριλάντ Μαρτινάι φαίνεται να έπεσε θύμα ενός «πολέμου συμμοριών» στην Αλβανία.






Η έμμεση σχέση του 32χρονου με τον εξαφανισμένο «βασιλιά του τζόγου» στην Αλβανία

Ο Μπριλάντ Μαρτινάι ήταν ξάδελφος του Έρβις Μαρτινάι (Ervis Martinaj), γνωστού στη γειτονική χώρα ως «ο βασιλιάς του τζόγου» στην Αλβανία. Ο τελευταίος παραμένει εξαφανισμένος για περίπου 2 χρόνια.

Ο Έρβις Μαρτινάι δηλώθηκε αγνοούμενος στις 9 Αυγούστου του 2022 από τα μέλη της οικογένειάς του. Υπήρξαν υπαινιγμοί ότι εξαφανίστηκε για να χαθούν τα ίχνη του, ενώ «έπαιξε» και το σενάριο να απήχθη για να τον δολοφονήσουν.

Οι Αρχές στην Αλβανία δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν ένας από τους κύριους εκφραστές του εγκλήματος τα τελευταία χρόνια στη χώρα, είναι ζωντανός ή νεκρός. Το μυστήριο γύρω από την τύχη του «βασιλιά του τζόγου» παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου