Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

Πέντε λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο...

 


 

Το θλιβερό φαινόμενο που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες με λουόμενους να χάνουν τη ζωή τους σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, δυστυχώς είναι και πάλι εδώ. Μόνο χθες Τρίτη 11 Ιουνίου, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ έκαναν μπάνιο. Οι τρεις αλλοδαποί τουρίστες και οι δυο Ελληνες, ανάμεσά τους και ένας 33χρονος...


Σύμφωνα με το Λιμενικό, το απόγευμα της Τρίτης ένας 33χρονος αλλοδαπός τουρίστας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Ουρανούπολης. Στον 33χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ιδιώτη γιατρό και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σκιάθου ότι ένας 78χρονος αλλοδαπός τουρίστας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία "Κουκουναριές". Στον 78χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τους ναυαγοσώστες της παραλίας και από έναν γιατρό, ο οποίος κατέφτασε με το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκιάθου.

Τις απογευματινές ώρες, ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα της Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ότι μία 69χρονη αλλοδαπή τουρίστρια ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην θαλάσσια περιοχή Λαδιάρικα Πεύκων. Η 69χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή της Λίνδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Τις βραδινές ώρες  ενημερώθηκε το Γ' Λιμενικό Τμήμα της Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας ότι ένας 71χρονος  ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από λουόμενους στην παραλία "Λιβρίχιο" στην Αρκίτσα Φθιώτιδας. Ο 71χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Αταλάντης.

Τις πρωινές ώρες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κιάτου ότι ένας 75χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Κιάτου Κορινθίας. Ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην  Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου