Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Αρνήθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος ότι πέταξαν πυροτεχνήματα Οι κατηγορούμενοι για τη φωτιά στην Ύδρα θα απολογηθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου.






 

 


Αρνήθηκαν ότι πέταξαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν την φωτιά στην Ύδρα οι 13 συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν τα βεγγαλικά που έκαψαν εκατοντάδες στέμματα δάσους στο νησί.

Ο καπετάνιος και 12 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι πρόκλησης της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα πέρασαν το μεσημέρι της Κυριακής την πόρτα του εισαγγελέα Πειραιά.




 

Όλοι αρνήθηκαν ότι πέταξαν τα πυροτεχνήματα, όμως τους ασκήθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με ενδεχόμενο δόλο.

Ενώπιον του ανακριτή, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ μέχρι τότε θα κρατηθούν.


Όλοι οι κατηγορούμενοι βγήκαν από τα δικαστήρια τμηματικά με τους οκτώ να φορούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν ότι πέταξαν τα πυροτεχνήματα από τα οποία προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε εκατοντάδες στέμματα δάσους στο νησί.


Από την έρευνα του τμήματος Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει αναλάβει την υπόθεση προέκυψε ότι λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η φωτιά στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νησιού εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα από σκάφος ανοιχτά της Ύδρας.

Μαρτυρία-κλειδί αποτέλεσε η κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ύδρας καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους. «Άκουσα δυνατό κρότο και είδα μια λάμψη από εκεί όπου βρισκόταν και η θαλαμηγός. Ήταν το μοναδικό σκάφος που ήταν στο σημείο».

Στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στη θαλαμηγό και ελέγχθηκε εάν είχαν χρησιμοποιηθεί οι φωτοβολίδες που όλα τα σκάφη υποχρεούνται να έχουν στον εξοπλισμό τους, ενώ διερευνήθηκε και εάν υπήρχε άδεια για πυροτεχνήματα.

 

Oι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι παραπεμφθείς είναι πολύ σοβαρές μετά την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου επί υπουργίας Γιώργου Φλωρίδη.Εμπρησμός σε δασική έκταση με ενδεχόμενο δόλο
Κίνδυνος για άνθρωπο
Οικολογική καταστροφή (κάθειρξη έως 20, χρηματική ποινή έως 200.000 ευρώ και δήμευση περιουσίας) και
Παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου