Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Έξι θρίλερ σε ελληνικά νησιά μέσα σε 9 ημέρες: Τα τελευταία νέα για τις εξαφανίσεις σε Αμοργό και Σίκινο Εννέα μέρες, 6 θρίλερ σε ελληνικά νησιά: 3 τουρίστες έχουν εξαφανιστεί σε Αμοργό και Σίκινο, 3 νεκροί σε Κέρκυρα, Σύμη και Σάμο.






 

 


Ελληνικό καλοκαίρι - εφιάλτης για 6 τουρίστες, οι οποίοι είτε χάθηκαν είτε βρήκαν τραγικό τέλος εν μέσω καύσωνα. Μέσα σε 9 ημέρες έχουμε έξι θρίλερ με εξαφανίσεις και θανάτους σε Αμοργό, Σίκινο, Κέρκυρα, Σύμη και Σάμο. Όλοι είχαν ξεκίνησει πεζοπορία εν μέσω ακραίου καύσωνα.

Ανάμεσα στους νεκρούς παραθεριστές είναι και ο δημοσιογράφος του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που εντοπίστηκε μετά από αρκετές ημέρες αγωνίας νεκρός δίπλα από παραλία, με τη Σύμη να γίνεται πρώτο θέμα στα βρετανικά Μέσα. Νεκροί βρέθηκαν επίσης μέσα στο Σαββατοκύριακο ένας Αμερικανός στην Κέρκυρα και ένας Ολλανδός στη Σάμο. Και οι δυο είχαν χαθεί για μέρες.

 

Σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, τρία θρίλερ βρίσκονται σε εξέλιξη σε Σίκινο και Αμοργό, όπου αγνοούνται δύο Γαλλίδες και ένας Αμερικανός τουρίστας αντίστοιχα.

Οι ομάδες διάσωσης μαζί με σκύλους - ανιχνευτές, ελικόπτερα και drones ερευνούν τα δύο κυκλαδίτικα νησιά, για κάποιο ίχνος των τριών αγνοούμενων.


Για μία τιτάνια επιχείρηση που έχει στηθεί στη Σίκινο έκανε λόγο ο Δήμαρχος της Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, δηλώνοντας πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χθες, Δευτέρα εστίασαν σε βραχώδη εδάφη στα οποία μπορεί να περιπλανήθηκαν οι δύο Γαλλίδες που αγνοούνται.


«Ήμασταν έξω όλο το πρωί και ψάχναμε», δήλωσε ο κ. Μαράκης. «Έχουν έρθει εθελοντές από τη Σαντορίνη, πυροσβέστες, αστυνομία, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, όλοι ψάχνουν, αλλά το έδαφος είναι βραχώδες και γεμάτο χαράδρες. Η προσπάθεια ήταν τεράστια, αλλά η περιοχή όπου εξαφανίστηκαν είναι δύσκολη και δυστυχώς δεν τις έχουμε βρει ακόμα».

«Την Παρασκευή, την ημέρα που εξαφανίστηκαν, έκανε πολύ ζέστη», σύμπλήρωσε. «Είχαμε ακούσει για τέτοια περιστατικά που συνέβησαν σε άλλα νησιά και τώρα συνέβη εδώ. Χθες, είχαμε ακόμη και ένα σκάφος της ακτοφυλακής να περιπολεί στις ακτές του νησιού μας. Δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ ανήσυχος», ανέφερε στον Guardian.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και τον θρίλερ της αναζήτησης του 59χρονου πρώην αστυνομικου Άλμπερτ Καλιμπέ στην Αμοργό, ο οποίος αγνοείται πάνω από μία εβδομάδα. Ο 59χρονος Αμερικανός, τακτικός επισκέπτης της Αμοργού, εξαφανίστηκε αφού ξεκίνησε μόνος του για πεζοπορία τεσσάρων ωρών, με τη θερμοκρασία εκείνη την ημέρα να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Κατακεραυνώνουν τις ελληνικές Αρχές

Η φίλη του εξαφανισμένου Αμερικανού τουρίστα μιλώντας στη New York Post κατακεραύνωσε τις ελληνικές Αρχές, λέγοντας πως κάνουν ελάχιστα για να τον βρουν. Η ίδια, όπως λέει, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Ελλάδα μαζί με φίλους της ώστε να ξεκινήσει τη δική της έρευνα.

 

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκαν», δήλωσε η Debbie Leshane στην εφημερίδα.



«Ο Άλμπερτ ήταν στην πρώτη γραμμή από τότε που ήταν 25 ετών. Όλοι αξίζουν να τους βρουν. Αλλά αυτός το αξίζει πραγματικά, ειλικρινά», πρόσθεσε.


Όπως είπε, αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του Όλιβερ και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και χτενίζουν βράχια και χαράδρες για να τον βρουν.

«Στην πραγματικότητα είχαμε κυριολεκτικά σκλήθρες που περνούσαν μέσα από τα παπούτσια μας στα πόδια μας», είπε.

Η Leshane δήλωσε σοκαρισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές για να βρουν τον 59χρονο. Είπε, ότι ένα ελικόπτερο σηκώθηκε στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την επομένη της εξαφάνισής του.


Ανέφερε επίσης ότι προσφέρθηκαν μαζί τον αδερφό του 59χρονου να πληρώσουν τις ελληνικές αρχές για να πετάξουν ελικόπτερα και να χρησιμοποιήσουν σκύλους αναζήτησης, αλλά και αυτά τα αιτήματα έχουν απορριφθεί.

Οι έρευνες της ομάδας που δημιούργησαν παραμένουν άκαρπες προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου