Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το μαύρο χρήμα μεγάλος όμιλος ηλεκτρονικών για παρεμπόριο και φοροδιαφυγή Από τους κάδους απορριμμάτων στα... ράφια καταστημάτων. Η κομπίνα που «ξεψαχνίζει» η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


Aris Oikonomou / SOOC

 


Γράφει η Μαίρη Μπενέα
 


Στο μικροσκόπιο της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχει μπει επιχειρηματίας μεγάλου ομίλου ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών ειδών, που ελέγχεται για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα», μέσω παραεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αξιοποιεί πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματικός όμιλος, μέσω συνεργατών του, συλλέγει άχρηστο ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό υλικό, ακόμη και από... κάδους απορριμμάτων!


Στη συνέχεια οι συσκευές επισκευάζονται ή και ανακατασκευάζονται από άλλες εταιρίες, με τις οποίες συνεργάζεται ο επιχειρηματικός όμιλος, και μέσω άλλων εταιριών ξαναμπαίνουν στην αγορά - ακόμη και σε καταστήματα, χωρίς να έχουν εκδοθεί τιμολόγια.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου