Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

«Αν η κοινωνία θελήσει ένα μεγαλύτερο σχήμα, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος...»

 




«Δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος. Εμείς πρέπει να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό, ευέλικτο και γειωμένο. Έχω μάθει να επενδύω στη βάση, στην κοινωνία. Θα δώσουμε κάθε δυνατότητα στην κοινωνία να μιλήσει. Προχωράμε μόνοι μας με ανοιχτές πόρτες. Αν η κοινωνία αποφασίσει ότι θέλει ένα μεγαλύτερο σχήμα απέναντι στη δεξιά πολιτική, τότε προφανώς ο ηγέτης αυτού του σχήματος θα πρέπει να έχει νομιμοποίηση από τον λαό»...

Με αυτά τα λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ξεκαθάρισε (αν και είπε πως αυτό είναι ένα θεωρητικό σενάριο) πως θα διεκδικούσε την προεδρία ενός κόμματος που θα συσπειρώνει την ευρύτερη κεντροαριστερά, αν βέβαια αποφασίσει τη δημιουργία του η ίδια η κοινωνία.

«Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών σε αυτά τα κοινά» σημείωσε μεταξύ άλλων κάνοντας μια αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, και συμπλήρωσε:

«Ο ελληνικός λαός με τίμησε και εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ και το εξαιρετικό ψηφοδέλτιό μας, να είμαστε και πάλι στις ευρωεκλογές αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, επανέλαβε την πεποίθησή του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρωθυπουργός, ζήτησε από τη Νέα Αριστερά να επιστρεψει τις 11 έδρες, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως προτεραιότητα το καλό της κοινωνίας και επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα στις 17 Ιουνίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου