Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

Κασσελάκης για Μητσοτάκη / Θα ζημιώσει τη χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ


«Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;»


Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ που ανακοίνωσε εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης, εξηγώντας για ποιο λόγο πρόκειται για μία κίνηση που θα ζημιώσει την Ελλάδα.

«Σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δισ. ευρώ έως το 2028. Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%. Τα 5 δισ. ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δισ. ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


«Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;

Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;» διερωτάται με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου