Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

Το ΠΑΣΟΚ σε τρικυμία... Ιδού οι επίδοξοι διάδοχοι...

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται, με μορφή χιονοστιβάδας, η αντίδραση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ ήδη ακούγονται τα ονόματα που θα αναμετρηθούν με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος...

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σαφώς «δεν είναι για να πανηγυρίζουμε» όπως δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο Νίκος Παπανδρέου που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους που του έδωσαν το εισιτήριο για την Ευρωβουλή.

Ωστόσο η πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να στείλει επιστολή ζητώντας επίσπευση της εκλογής προέδρου μέσα στο 2024, θέτοντας ευθέως θέμα αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας μεγάλο αναβρασμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόταση Κωνσταντινόπουλου τάχθηκαν υπέρ ο Νίκος Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Απόστολος Πάνας, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη, ζητώντας να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ άμεσα σε συνέδριο για την εκλογή νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα, ήδη αναδεικνύονται οι «δελφίνοι» που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Εκτός του Παύλου Γερουλάνου που έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία, ο Μιχάλης Κατρίνης είναι επίσης προφανές ότι θα θέσει υποψηφιότητα, μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Μιλένα Αποστολάκη.

Ο ρόλος του Χάρη Δούκα

Με το σενάριο να κυκλοφορεί ήδη από το φθινόπωρο, περί δημιουργίας προοδευτικού μετώπου με επικεφαλής τον Χάρη Δούκα, απορίας άξιο είναι τι θα πράξει ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο αναμένεται να το πράξει εντός των επόμενων ημερών μέσω συνέντευξης που έχει παραχωρήσει σε κυριακάτικο έντυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου