Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Γκρίνια Κελέτση για την έξοδό του από την κυβέρνηση...







Τι απαντά το Μαξίμου...
Απέδωσε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση στο γεγονός ότι δεν ψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια...
Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθειά του να αντιστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα, το οποίο έγινε ιδιαίτερα ορατό στις κάλπες των ευρωεκλογών.


Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος ήταν ο Σταύρος Κελέτσης (ήδη... τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αιτία της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση ήταν η αρνητική ψήφος του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.




«Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και πρόσθεσε με σαφήνεια:


«Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα.».


Ωστόσο, το Μαξίμου δείχνει πως έχει άλλη ανάγνωση σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην έξοδο τον Στ. Κελέτση. Έτσι, μέσω διαρροών, κυβερνητικές πήγες «άδειασαν» τον τέως υπουργό και τον ισχυρισμό του, σημειώνοντας πως «προφανώς και δεν ισχύει» πως υπάρχουν «συνέπειες» για τους βουλευτές της Ν.Δ. που επέλεξαν να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.


«Απόδειξη ότι μπήκαν στην κυβέρνηση και πρόσωπα που δεν ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές από το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου