Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024

Οι «Αδιάφοροι» της ΕΛΑΣ για την απόδραση του ολιγάρχη: Απάντηση - μνημείο ανευθυνότητας και «ωχαδερφισμού» Με φράσεις κλισέ, όπως «ουδέποτε αναμίχθηκε», «ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση», η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την απόδραση του Καζακστανού ολιγάρχη.





 


 


Διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το σκάνδαλο της fast track απόδρασης από τη χώρα του Καζακστανού ολιγάρχη και της παρέας του, αφού είχαν κάψει το μισό πευκοδάσος της Ύδρας, πολλαπλασιάστηκαν οι απορίες και οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας και τη λειτουργία των εντεταλμένων θεσμών του Κράτους.

Απολαύστε την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στο σχετικό δημοσίευμα του iEidiseis.gr:


«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

Τι υποστηρίζει λοιπόν αυτό το κείμενο, το οποίο άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί μνημείο αδράνειας, ανευθυνότητας και γραφειοκρατικού «ωχαδερφισμού»;


Ότι η ΕΛ.ΑΣ., ενώ κάηκε το μισό δάσος της Ύδρας «ουδέποτε αναμείχθηκε» και «ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση». Μπράβο, λοιπόν. «Εμάς δεν μας ενημέρωσαν» ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. Με σοβαρότητα. Και δεν ντρέπονται να υπερασπίζονται την αδιαφορία τους, με τόση σοβαροφάνεια. «Κάηκε η μισή Ύδρα, αλλά εμάς δεν μας ενημέρωσε κανένας». Τέτοια νωχελικότητα. Λες και η φωτιά μπήκε σε κάποιο από τα μακρινά νησιά της Πολυνησίας και όχι στην Ύδρα.

Πάμε λοιπόν στην ουσία και στη λογική. Οι Καζακστανοί ήταν οι βασικοί ύποπτοι για τη φωτιά. Τα ονόματά τους ήταν γνωστά σε όλες τις αρμόδιες Αρχές από την επίσημη λίστα των επιβατών που είναι υποχρεωμένο να έχει οποιοδήποτε ενοικιαζόμενο σκάφος. Τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση του Λιμενικού. Με ένα απλό τηλεφώνημα, η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να τα έχει στη διάθεσή της. Χωρίς να περιμένει να την… ενημερώσουν. Η Ύδρα καιγόταν, το θέμα είχε πάρει εκτενή δημοσιότητα ακόμη και στα διεθνή ΜΜΕ και κανείς (από την ΕΛ.ΑΣ.) δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο περιστατικό. Ας τους δώσουμε λοιπόν και ένα παράσημο γραφειοκρατικής (μη) αντίδρασης. Εκτός αν η Ύδρα θεωρείται ένας χώρος εκτός της ελληνικής Επικράτειας, που αποτελεί άβατο για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.


Αν είχαν γίνει όλα αυτά τα αυτονόητα και οι υπεύθυνοι Καζακστανοί «έτρεχαν» στο αεροδρόμιο για να διαφύγουν, κάτι θα είχαν κάνει οι «Αδιάφοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί, απ’ ό,τι γνωρίζουμε η Ασφάλεια των Αεροδρομίων ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτός και αν έχει χαθεί και εκεί ο έλεγχος, όπως στην Ύδρα.

Θα μπορούσε λοιπόν, με δεκάδες τρόπους, η απόδρασή τους να καθυστερήσει. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι περίφημες συνεννοήσεις με το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, τους Εισαγγελείς και όποιους άλλους ανευθυνουπεύθυνους και αποφασίσουν ακριβώς τι θα κάνουν.


Αυτά τα απλά γίνονται σε μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία, σε ένα Κράτος Δικαίου και Ασφαλείας, σε μια Πολιτεία του Νόμου και της Τάξης. Όλα τα υπόλοιπα του τύπου «εμείς δεν ξέραμε», «άλλος είχε την αρμοδιότητα», «δεν μας ενημέρωσαν» είναι για τριτοκοσμικές χώρες, για «μπανανίες» και για πολιτείες που ένας Καζακστανός ολιγάρχης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει «με τον παρά του και την κυρά του».

Και κάτι τελευταίο: αρκετά βολεύτηκαν κάποιοι με την ομερτά και τη σιωπή των ΜΜΕ. Ωρα να ξεβολευτούν. Γιατί το θέμα θα έχει και συνέχεια. Μεγάλη και πλούσια σε «βαλίτσες».

Μαζευτείτε λοιπόν πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου