Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Επιμένουν οι δημοσκοπήσεις !!! Σε απόσταση αναπνοής η ενωμένη κεντροαριστερά (Nouvelle Front Populaire) από την Λεπέν στην Γαλλία!

  

Μπορεί κάποιοι να χαμογελάνε ειρωνικά στις κουβέντες για την προοπτικη σύγκλισης και συνεργασίας με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, της κεντροαριστεράς και στην Ελλάδα, αλλά μάλλον θα τους κοπεί το γέλιο μαχαίρι … μόλις αντιληφθούν το “κύμα” που έρχεται από την Ευρώπη και αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού.

‘Έχουν περάσει μόλις 11 ημέρες από την ώρα που ανακοινώθηκε στην Γαλλάι η σύμπτηξη του “Νέου Λαικού Μετώπου” από την κεντροαριστερά ως τελευταία απόπειρα αντίστασης στην άνοδο της Λεπέν στην εξουσία. Και όμως παρότι πολλοί λοιδορούσαν το Nouvelle Front Populaire – το οποίο έσπευσε αμέσως να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ Κασσελάκης αλλά και μια σειρά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δουρου – η πρώτη δημοσκόπηση το φέρνει με το καλημέρα σε απόσταση αναπνοής (32%-30%)από το μέχρι πρότινος φαβορί κόμμα της Μαρί Λεπέν. Και δείχνει οτι οι Γαλλικές προεδρικές εκλογές, αντί για περίπατος της Ακροδεξιάς, μπορεί να μετατραπούν σε θρίλερ. 

Στην Ελλάδα βέβαια ένα είναι βέβαιο: Ότι το παιχνίδι της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς είναι ακόμα στην αρχή αλλά είναι ίσως ο μόνος δρόμος και για τα δύο σημαντικά κόμματα του χώρου – αλλά και τα μικρότερα – αλλά και για τις ηγεσίες τους, να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια να απαλλαγούν οροστικά από άχρηστα βάρη που εξυπηρετούν μόνον προσωπικές ατζέντες και μιλήσουν ξανά αδιαμεσολάβητα με τον κόσμο της!

Επιμένουν οι δημοσκοπήσεις. Τρεις συνολικά πλέον το επιβεβαιώνουν. Ντέρμπυ Λεπέν – Κεντροαριστεράς:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου