Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Αριθμοί που τρομάζουν: 176 περιστατικά οικογενειακής βίας μέσα στο Σαββατοκύριακο - 119 συλλήψεις Έκρηξη των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τις τελευταίες 48 ώρες, με την 37χρονη Αρετή από την Αμφιλοχία να προστίθεται στον μακρύ κατάλογο με τα θύματα των γυναικοκτονιών.






 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεια της ΕΛΑΣ, καταγράφτηκαν 176 περιστατικά, ενώ υπήρξαν 119 συλλήψεις. Οι κλήσεις που δέχτηκε το 100 φτάνουν τις 263, ενώ σε 41 περιπτώσεις εγκαταστάθηκε του κουμπί πανικού.

Δυστυχώς, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σημειώθηκε η 8η γυναικοκτονία μέσα στο 2024, με θύμα την 36χρονη Αρετή, στην Αμφιλοχία.Διαβάστε επίσης: Αμφιλοχία: Το εφιαλτικό σκηνικό στην παραλία πριν τη γυναικοκτονία – Σήμερα η κηδεία της 36χρονης

Μερικά από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, έφτασαν λίγο πριν το έγκλημα.


Στην Εύβοια μια γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του γιου της, ενώ σε πολλά περιστατικά πρωταγωνιστές είναι πρώην σύντροφοι που δεν διστάζουν, όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του iEidiseis, να χτυπήσουν την πρώην σύντροφο τους ακόμα και με τηγάνι στο κεφάλι.
Εύβοια: Σε κώμα γυναίκα μετά από τα χτυπήματα του γιου της

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής, στα Ψαχνά Ευβοίας μια γυναίκα, βρισκόταν πεσμένη και τραυματισμένη χωρίς τις αισθήσεις της, στην αυλή του σπιτιού της. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, με την άτυχη γυναίκα να έχει ήδη παραληφθεί από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

Στο σημείο βρέθηκε ο γιος της άτυχης γυναίκας που είιναι29 ετών, ο οποίος μη έχων εμφανώς σώας τα φρένας οδηγήθηκε για προστατευτική φύλαξη στο Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων. Λίγο αργότερα όμως, συνελήφθη διότι ομολόγησε ότι αυτός χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι την μητέρα του, με αποτέλεσμα την πτώση της και τον τραυματισμό της. Ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος παρήγγειλε την κράτηση του 29χρονου.
Μύκονος: Χτύπησε με τηγάνι την πρώην του, του επιτέθηκε με μαχαίρι

Την Κυριακή τα ξημερώματα συνελήφθη 55χρονος άνδρας και η πρώην σύντροφος του, 43 ετών, καθώς, επιτέθηκε ο ένας στον άλλο.Συγκεκριμένα, ενώ το πρώην ζευγάρι ήταν μέσα σε κατάστημα, σύμφωνα με την 43χρονη ο πρώην σύντροφος της, της επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές ενώ την χτύπησε στο κεφάλι με ένα τηγάνι. Η ίδια επιτέθηκε με γροθιές στον 55χρονο και επιχείρησε να τον πλήξει με γυάλινη φιάλη και στη συνέχεια κουζινομάχαιρο, μη ολοκληρώνοντας όμως την πράξη της. Η 43χρονη μεταφερθεί με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Κ.Υ. για της πρώτες βοήθειες. Στην συσκευή τηλεφώνου του 55χρονου εγκαταστάθηκε η εφαρμογή Panic Button ενώ η 43χρονη δεν την είχε μαζί της.
Νάξος: Πατέρας μήνυσε τον γιο του για ξυλοδαρμό

Στη Νάξο ένας ηλικιωμένος άνδρας 96 ετών φαίνεται να ζούσε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι από τον 52χρονο γιο του. Την Κυριακή το πρωί δεν άντεξε την κακοποίηση που δεχόταν και πήγε στο Α.Τ. Νάξου όπου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 55χρονου γιου του.



Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο πατέρα, ο γιος του, του επιτέθηκε και του κατάφερε χτυπήματα με το γόνατό του στη κοιλιακή χώρα και στα πλευρά. Ο 96χρονος επιθυμούσε την εξέτασή του από Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου, όπου διακομίσθηκε με περιπολικό, και του χορηγήθηκε σχετική παραγγελία.
Καρπενήσι: Επιτέθηκε στην πρώην του στη μέση του δρόμου

Το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Γεώργιο στο Καρπενήσι, σύμφωνα με την νεαρή κοπέλα ηλικίας 27 ετών, όπως λέει ενω βρισκόταν στο δρόμο, την πλησίασε ο πρώην σύντροφος της 35 ετών και τη χτύπησε με τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματός της, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Γ.Ν. Καρπενησίου, από όπου και αποχώρησε μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών, δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής «PANIC BUTTON».
Χαλκίδα: Προσπάθησε να πνίξει την πρώην του

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ξημερώματα της Κυριακής 33χρονος άνδρας συνάντησε έξω από καφετέρια της Χαλκίδας, την 30χρονη πρώην σύντροφος του. Όταν την είδε όμως, τη ράπισε στο πρόσωπο και την έπιασε από το λαιμό, με σκοπό να προκαλέσει τον πνιγμό της. Η νεαρή γυναίκα δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής «PANIC BUTTON». Ο 33χρονος μετήχθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Α.Τ. Χαλκίδας και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου