Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024

Η πανέμορφη παραλία της Αττικής που για το 2024 είναι δωρεάν Η ελεύθερη παραλία δίπλα στην Αθήνα που κρύβει ένα μικρό μυστικό.





Mykenzie Johnson / Unsplash

 

 


Καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται, οι Αθηναίοι αναζητούν μερικές στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης στις κοντινές παραλίες.

Όπως έχουμε δει, όμως, η τιμή της ξαπλώστρας έχει φέτος ξεφύγει και πολλοί είναι οι Έλληνες που δε μπορούν να διαθέσουν τα υπέρογκα πλέον ποσά που ζητούν οι καταστηματάρχες. 

Τα καλά νέα είναι ότι το καλοκαίρι του 2024 στη λίστα των ελεύθερων ακρογιαλιών, χωρίς beach bar, δυνατή μουσική και ακριβές ξαπλώστρες, προστέθηκε μια ακόμη αγαπημένη παραλία της Αττικής.

Η παραλία Χάρακας

Λίγο πριν το Σούνιο και μόλις 50 περίπου λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει ένας παραδοσιακός οικισμός, δίπλα στον οποίο βρίσκεται η μαγευτική παραλία του Χάρακα.

Η παραλία Χάρακας είναι στρωμένη με χρυσαφένια αφράτη άμμο και προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα στην καταπράσινη νησίδα του Πατρόκλου.

Πρόκειται για μία από τις πιο μεγάλες και απλωμένες παραλίες στην ακτογραμμή της Αττικής, η οποία ωστόσο συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος κόσμου, λόγω της ομορφιάς της και της καθαρότητας των νερών της.

Αν και πλέον στην παραλία δε λειτουργεί κάποιο beach bar, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καταστήματα από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα, ενώ θα βρείτε και μερικά ωραιότατα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. 

Τα καταγάλανα νερά του Χάρακα είναι ιδανικά για παιδικά παιχνίδια, καθώς είναι αρκετά ρηχά και στην τοποθεσία δεν υπάρχουν επικίνδυνα βράχια.

Πανοραμικά πλάνα από την παραλία Χάρακας:

Το «μυστικό» του Χάρακα

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το πανέμορφο νησάκι «Πάτροκλο» (ή αλλιώς «Γαϊδουρονήσι»), ωστόσο ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν την τραγική ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου