Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Λασίθι: «Είχε μπλοκάρει το όπλο» - Η απολογία του 32χρονου που σκότωσε τον μπατζανάκη του Τον δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο δράστης του φονικού στο Λασίθι.






 


Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του, ο 32χρονος που σκότωσε τον 36χρονο μπατζανάκη του στο Λασίθι με μπαλωθιές κατά τη διάρκεια γλεντιού στο Οροπέδιο Καθαρού.

Ο δράστης εμφανίστηκε σε άσχημη κατάσταση λέγοντας στον ανακριτή «έχασα τον αδερφό μου, τον φίλο μου».


Όπως μετέδωσε η NeaKriti μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ο δικηγόρος του είπε πως ο «κατηγορούμενος ο οποίος εμφανίστηκε σε τραγική κατάσταση, έκλαιγε ασταμάτητα. Δύσκολα μπορούσε να αρθρώσει μία λέξη. Απαντούσε βέβαια σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και περιέγραψε όλα όσα θυμόταν», όπως είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Συμπλήρωσε ακόμα: «Πρώτα - πρώτα εξέφρασε την οδύνη του, την λύπη του και ότι γι’ αυτόν είναι σα να έχει πεθάνει και ο ίδιος. Φαινόταν πραγματικά και από την κατάσταση στην οποία μιλούσε και βρισκόταν, ότι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιέφερε ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Συνεχώς το ίδιο πράγμα που έλεγε ήταν: "Έχασα τον αδερφό μου, τον φίλο μου"».
Φονικό στο Λασίθι: «Δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάει στην φυλακή, θέλει μία λύτρωση»

Παράλληλα, ο Γιάννης Στειακάκης ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος είπε ότι μοναδική φροντίδα και στόχος που έχει στη ζωή του και να τον κρατήσει σε κάποια εγρήγορση, είναι το να βγει και κάποια στιγμή να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένεια του θανόντος και κάποια στιγμή και τη δική του. Συνεχώς έλεγε ότι ήταν μαζί, ότι έμεναν στο ίδιο σπίτι. Μεγάλωναν μαζί τα παιδιά τους».


Σε σχέση με το περιστατικό είπε ο κ. Στειακάκης πως «περιέγραψε ότι σηκώθηκε κάποια στιγμή πήγε σε κάποιο σημείο που ήταν ανεμπόδιστο, πυροβόλησε τις σφαίρες που βρέθηκαν εκεί και στη συνέχεια όταν επέστρεψε στη θέση που καθόταν διαπίστωσε ότι είχε μπλοκάρει και στην προσπάθειά του να το ξεμπλοκάρει και να επαναφέρει το κλείστρο, έφυγε η σφαίρα, η οποία ήταν στη θαλάμη. Και μετά συνειδητοποίησε που πήγε. Εκείνη την στιγμή και οι μάρτυρες είδαν τον Γιώργο να πέφτει…

Τρελάθηκε, σηκώθηκε, έφυγε από εκεί πέρα, φώναζε, ούρλιαζε, μίλησε με την γυναίκα του, ενημέρωσε. Η γυναίκα του, του τον ρώτησε πού είναι, και του είπε σκέψου τα παιδιά καθώς φοβήθηκε μην κάνει κακό στον εαυτό του. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο - την Κυριακή πήγε και υπέδειξε πού είναι. Αφού έφυγε από το σημείο άρχισε να περπατάει και τον βρήκε κάποιος που ήταν μαζί στις κουρές, τον πήγε στο σπίτι του και στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία και παραδόθηκε. Όλα τα είπε με κάθε λεπτομέρεια».

 


Τέλος, ο δικηγόρος τόνισε ότι ο ίδιος «ένιωθε ότι ζει μία τραγωδία, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει κάνει. Οι τύψεις είναι αυτές που κυριαρχούν και η στεναχώρια. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάει στην φυλακή, θέλει μία λύτρωση, αυτό κατάλαβα εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου