Σάββατο, Ιουλίου 13, 2024

Ετοιμάζονται συλλήψεις για τη μαφία σε Μύκονο και άλλα νησιά - Στον Ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου Έφτασε στον ανακριτή ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο Χρυσοχοΐδης αναγγέλει συλλήψεις σε Μύκονο και άλλα νησιά.



ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

 


Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο 44χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό έφτασε στον ανακριτή.

Παρά τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψή του, ο 44χρονος αναμένεται να επιμείνει στην άρνηση των κατηγοριών.


Την ίδια ώρα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως έρχονται συλλήψεις σε Μύκονο και άλλα νησιά, το προσεχές διάστημα.














Αναφορικά με τα ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στη ζώνη του, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προέρχονται από σκοποβολή που έκανε πριν από έξι μήνες.

Οι Αρχές εστιάζουν τώρα στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα προχωρούν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του 44χρονου.


Επιπλέον στα εργαστήρια της αστυνομίας, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα γάντια μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, χωρίς να ανιχνευτούν ίχνη πυρίτιδας. Αναμένονται, ωστόσο, τα αποτελέσματα από την εξέταση δύο μαύρων μπουφάν μηχανής που επίσης εντοπίστηκαν στο σπίτι του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν το κυνήγι για τον ηθικό αυτουργό της σοκαριστικής δολοφονίας, με τις έρευνες να κατευθύνονται προς το νησί της Μυκόνου.

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος», τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ, «φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», πρόσθεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.


Συλλήψεις και προσαγωγές στη Δικαιοσύνη θα γίνουν το επόμενο διάστημα για όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις στη Μύκονο και άλλα ελληνικά νησία, εκτίμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με αφορμή την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και συμμετέχουν και στη Μύκονο. Το τελευταίο περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διαδικασίες από ΕΛΑΣ και εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους που συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ηδή η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες τα μέλη και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς και η ΕΛΑΣ θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους».

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δύο δικογρφαφίες, έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε αρχικά σε εντοπισμό παράνομων πράξεων και μερά σε συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε και διεμήνυσε «Αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο ή άλλα νησιά οπως η Ζάκυνθος, όλα αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες και τους υγιείς επιχειρηματίες κι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου