Κυριακή, Ιουλίου 07, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι προτάσεις για τα δημοψηφίσματα – Αυτή είναι η νέα Οικονομική Επιτροπή





Με τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισήγηση Κασσελάκη πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, αλλά και για τις καταστατικές αλλαγές, τις οποίες κατέθεσε η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση».




Καταμέτρηση δεν έγινε. Οι προεδρικοί υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα ήταν 75-25 υπέρ τους, ενώ οι διαφωνούντες κάνουν λόγο για 60 – 40.

Το κείμενο που προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση των «87» δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά κατατέθηκε ως συμβολή.


Αποφασίστηκε το Καταστατικό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 4-6 Οκτωβρίου, το Σαββατοκύριακο δηλαδή, που είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Η οικονομική επιτροπή

Επίσης συγκροτήθηκε -όπως ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος- για πρώτη φορά οικονομική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τον οικονομικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και τους: Αλεξιάδη Τρύφωνα, Κασιμάτη Νίνα, Κασσάρα Γιώργο, Μελαχροινό Παναγιώτη, Πούλου Γιώτα, Σκούφα Βαγγέλη και Χρηστίδου Ραλλία.

Αυτή είναι επιφορτισμένη με το να κάνει κατ’ αρχάς προτάσεις για τα κομματικά ΜΜΕ.
Τι λέει το καταστατικό

Άρθρο 44 – Διαχείριση των οικονομικών του κόμματος

1. Η Κεντρική Επιτροπή έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, ορίζει τον Οικονομικό Υπεύθυνο και την Οικονομική Επιτροπή που καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό και παρακολουθεί την πορεία των οικονομικών του κόμματος. Ο προϋπολογισμός εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή. Η Κεντρική Επιτροπή μπορεί επίσης να υιοθετεί, εφ’ όσον κρίνεται αναγκαίο και μετά από εισήγηση του Οικονομικού Υπευθύνου και της Οικονομικής Επιτροπής, ειδικό κανονισμό σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου