Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

Δήμος Αθηναίων: Σε αργία οι δημοτικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται σε σπείρα εκβιαστών





Σε αργία τέθηκαν από τη δημοτική Αρχή, όσοι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων φέρονται να εμπλέκονται σε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων, αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, με δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων. Γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο τους με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης».


Και προσθέτει: «Εξυπακούεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία, ενώ θα προχωρήσουν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου».

Σημειώνεται ότι μέλη της σπείρας φέρονται να είναι 14 άτομα, εκ των οποίων Δημοτικός αστυνόμος τμηματάρχης, άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί της Αθήνας καθώς και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται να έρχονταν σε επαφή με ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων και τους ζητούσαν ανταλλάγματα για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όπως αποφυγή ελέγχων και σβήσιμο παραβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί στην κατοχή τους ποσά που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου