Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Άγνωστος Χ» για το FBI o 22χρονος - Ψάχνουν το κίνητρο για την απόπειρα κατά του Τραμπ «Προσπαθώ να καταλάβω τι στο διάολο συμβαίνει», δήλωσε ο πατέρας του δράστη που επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ.





Χ | @CensoredMen

 

 

Οι αμερικανικές Αρχές ταυτοποίησαν τον ένοπλο που πυροβόλησε εναντίον του τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ως τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς. Παρ' όλα αυτά, ακόμη εξετάζονται τα κίνητρα της επίθεσής του που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, το FBI κατονόμασε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς σε ανακοίνωσή του, προσδιορίζοντάς τον ως κάτοικο του Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια - περίπου 56 χιλιόμετρα νότια του Μπάτλερ, όπου ο Τραμπ πραγματοποιούσε τη συγκέντρωσή του. Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς αποφοίτησε από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ το 2022, σύμφωνα με αναφορά τοπικών μέσων ενημέρωσης και ένα βίντεο από την τελετή αποφοίτησης του σχολείου.







Ήταν εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικάνος, σύμφωνα με μια καταχώριση στη βάση δεδομένων ψηφοφόρων της Πενσιλβάνια που ταίριαζε με το όνομά του, την ηλικία του και μια διεύθυνση στο Μπέθελ Παρκ που έψαχναν οι αστυνομικές Αρχές και συνδέεται με τον Τόμας Μάθιου Κρουκς στα δημόσια αρχεία. Οι φετινές προεδρικές εκλογές θα ήταν οι πρώτες στις οποίες θα ήταν αρκετά μεγάλος για να ψηφίσει.




Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών δείχνουν ότι ένας δωρητής που αναφέρεται ως «Τόμας Κρουκς» με την ίδια διεύθυνση έδωσε 15 δολάρια σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς και ονομάζεται «Progressive Turnout Project»τον Ιανουάριο του 2021.

Όταν επικοινώνησε με το CNN με τον πατέρα του δράστη, εκείνος δήλωσε ότι προσπαθεί να καταλάβει «τι στο διάολο συμβαίνει», αλλά τόνισε πως «θα περιμένει μέχρι να μιλήσω με τις διωκτικές Αρχές» πριν μιλήσει για τον γιο του.









Ποια η πορεία των αστυνομικών ερευνών

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ο Τόμας Μάθιου Κρουκς δεν έφερε ταυτότητα στον τόπο των πυροβολισμών και έπρεπε να ταυτοποιηθεί με άλλες μεθόδους.

«Εξετάζουμε φωτογραφίες αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να ελέγξουμε το DNA του και να πάρουμε βιομετρική επιβεβαίωση», δήλωσε ο Κέβιν Ρότζεκ, επικεφαλής ειδικός πράκτορας του FBI, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακόμα, η «USA Today» ανέφερε ότι δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ήταν σταθμευμένα έξω από μια κατοικία που αναφέρεται στη διεύθυνση που αναγράφεται στο μητρώο ψηφοφόρων του Τόμας Μάθιου Κρουκς. Επίσης, αξιωματούχοι του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών βρίσκονταν στον τόπο του συμβάντος και μια ομάδα πυροτεχνουργών ήταν στην κατοικία, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.
Πώς έγινε η επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ

Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον ύποπτο δράστη να είναι ξαπλωμένος στην οροφή ενός κτηρίου και να φαίνεται ακίνητος. Πολλαπλές πηγές των Αρχών αναφέρθηκαν στο άτομο αυτό ως «ελεύθερο σκοπευτή».


Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο δράστης έριξε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός του χώρου της συγκέντρωσης». Ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.






Όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη μέση της ομιλίας του, στραμμένος προς τα δεξιά με τα χέρια του στο βήμα του, όταν ακούστηκε ξαφνικά ο ήχος πολλαπλών πυροβολισμών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος, καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τού είπαν να πέσει κάτω και έσπευσαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ ακούστηκαν αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στο έδαφος, ακούστηκαν τόσο ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών όσο και δυνατές κραυγές από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου, ακούστηκαν πράκτορες στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης να λένε: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».







Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, προκαλώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος και ξεστόμισε τη λέξη «fight» («μάχη») τρεις φορές ενώ χτυπούσε τη γροθιά του. Στη συνέχεια, το πλήθος φώναζε «ΗΠΑ!» καθώς ο τέως Πρόεδρος της χώρας κατέβηκε από τις σκάλες, μαζί με αρκετούς πράκτορες και μπήκε στο όχημά του. Ένας από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.
Η στιγμή που οι Μυστικές Υπηρεσίες σκοτώνουν τον δράστη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο από τη στιγμή που ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν τον 20χρονο ο οποίος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας), πυροβόλησε κατά του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου