Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Αλλάζουν όλα στην προεδρική «κούρσα» μετά την απόπειρα - Συσπείρωση σε Τραμπ, φόβοι για πολιτική βία Ανάλυση Reuters: Αυξάνεται η συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα Τραμπ, σε αμηχανία οι Δημοκρατικοί.




Gene J. Puskar / ASSOCIATED PRESS

 

 


Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξόργισε τους υποστηρικτές του, διέκοψε την εκστρατεία των Δημοκρατικών και δημιούργησε φόβους για περαιτέρω πολιτική βία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, αναλύει το Reuters.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοι του Τραμπ τον ανέδειξαν σε ήρωα το Σάββατο, ανεβάζοντας την εικόνα του με το αυτί του αιμόφυρτο και τη γροθιά του υψωμένη. 

Οι σύμβουλοι και οι σύμμαχοι του πρώην προέδρου Τραμπ, ανατρέπουν το σενάριο του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ήταν η δαιμονοποίηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας.

«Η ρητορική ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αυταρχικός φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία, οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής JD Vance από το Οχάιο. 

Ο Μπάιντεν κινήθηκε γρήγορα για να προσπαθήσει να εκτονώσει την κατάσταση, καταγγέλλοντας την επίθεση ως απαράδεκτη πολιτική βία και αποσύροντας τος προεκλογικές διαφημίσεις με τις οποίες επιτίθεται στον Τραμπ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Reuters, βραχυπρόθεσμα, η επίθεση πιθανότατα θα ενισχύσει τις εμφανίσεις του Τραμπ στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. 

Μέσα σε λίγες ώρες από τον πυροβολισμό, η εκστρατεία του Τραμπ έστειλε μήνυμα ζητώντας από τους ψηφοφόρους να συνεισφέρουν στην εκστρατεία. «Δεν με κυνηγούν, σε κυνηγούν», έγραφε το μήνυμα.

Ο Chris LaCivita, ο συν-διευθυντής της καμπάνιας του Τραμπ, δήλωσε στο X ότι «επί χρόνια, ακόμη και σήμερα, αριστεροί ακτιβιστές, δωρητές Δημοκρατικών και τώρα ακόμη και ο Τζο Μπάιντεν έχουν κάνει αηδιαστικά σχόλια και περιγραφές για τον πυροβολισμό του Ντόναλντ Τραμπ… ήρθε η ώρα λογοδοτήσουν γι' αυτό... ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω της κάλπης».

Παρά το γεγονός ότι ήταν πρώην πρόεδρος, ο Τραμπ έχει κάνει εκστρατεία ως αουτσάιντερ, διαμαρτυρόμενος ότι ήταν εδώ και καιρό στόχος του ομοσπονδιακού «βαθύ κράτους» και της κυβέρνησης Μπάιντεν για να τον εμποδίσουν να ανακτήσει την εξουσία. 

«Αν η χώρα δεν ήταν πυριτιδαποθήκη πριν, είναι τώρα», είπε ο Τσιπ Φέλκελ, Ρεπουμπλικανός στη Νότια Καρολίνα που έχει αντιταχθεί στον Τραμπ.

Ο Μπραντ Μπάνον, Δημοκρατικός, είπε ότι οι πυροβολισμοί θα μπορούσαν να ωφελήσουν πολιτικά τον Τραμπ, επειδή τροφοδοτεί την προεκλογική του αφήγηση ότι η χώρα είναι εκτός τροχιάς.

«Η απόπειρα δολοφονίας δημιουργεί συμπάθεια για τον Τραμπ», είπε ο Μπάνον. «Επιβεβαιώνει την ιδέα στους ψηφοφόρους ότι κάτι είναι θεμελιωδώς λάθος σε αυτό το έθνος, κάτι που είναι μια ιδέα που ωθεί την υποστήριξη προς αυτόν».

Ο Τραμπ επωφελήθηκε σε κάποιες δημοσκοπήσεις από την καταστροφική επίδοση του Μπάιντεν στο debate τον περασμένο μήνα, αλλά άλλες δείχνουν ότι η κούρσα είναι ισόρροπη.

Το νέο μήνυμα Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του: Μόνο ο Θεός απέτρεψε να συμβεί το αδιανόητο

Το ευχαριστώ του Ντόναλντ Τραμπ στον Θεό. 

Νέα ανάρτηση ευχαριστώντας τον Θεό που απέτρεψε το αδιανόητο, έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ανάρτησή του στο Truth Social, ανέφερε πως «μόνο ο Θεός» απέτρεψε «το αδιανόητο» από το να συμβεί και κάλεσε τους Αμερικανούς να «παραμείνουν ανθεκτικοί» και να δείξουν τον «πραγματικό μας χαρακτήρα». Πρόσθεσε επίσης πως θα μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Ουισκόνσιν αυτή την εβδομάδα.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ 

«Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε, αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ανθεκτικοί στην Πίστη μας και προκλητικοί απέναντι στην κακία. Η αγάπη μας πηγαίνει στα άλλα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν και κρατάμε στην καρδιά μας τη μνήμη του πολίτη που σκοτώθηκε με τόσο φρικτό τρόπο. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και μη επιτρέποντας στο Κακό να νικήσει. Αγαπώ πραγματικά τη χώρα μας, και σας αγαπώ όλους, και ανυπομονώ να μιλήσω στο μεγάλο μας έθνος αυτή την εβδομάδα από το Ουισκόνσιν».

truth social ντοναλντ τραμπ

«Πάμε να φύγουμε» - «Να πάρω τα παπούτσια μου»: Οι διάλογοι του Τραμπ με τους μυστικούς πράκτορες (βίντεο)

Οι διάλογοι του Ντόναλντ Τραμπ με τους πράκτορες που τον προστατεύουν και ενώ είναι πεσμένοι κάτω.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι των μυστικών πρακτόρων τη στιγμή που περικυκλώνουν τον Ντόναλντ Τραμπ αφού έχει δεχτεί τη σφαίρα από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

Την ώρα που το πλήθος σοκαρισμένο ούρλιαζε και έτρεχε πανικόβλητο για να σωθεί από τα πυρά, τα μικρόφωνα κατέγραφαν όσα έλεγαν οι πράκτορες με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Πράκτορες: «Γυρίστε προς τις σκάλες. Κινηθείτε προς τις σκάλες»
Πράκτορες: «Περιμένετε, περιμένετε! Οταν είστε έτοιμοι εσείς! Έτοιμοι, πάμε! Σηκωθείτε! Πάμε!»
Πράκτορες: «Τα “μάτια του Γερακιού” είναι εδώ! (Στο βίντεο φαίνονται οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που έχουν ανέβει στη σκηνή, προφανώς σε αυτούς αναφέρονται οι πράκτορες).
Πράκτορες: «Εκεί! Ετοιμαστείτε!»
Πράκτορες: «Είμαστε έτοιμοι;»
Πράκτορες: «Ο σκοπευτής εξουδετερώθηκε!»
Πράκτορες: «Ο σκοπευτής εξουδετερώθηκε! Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε;»
Πράκτορες: «Είμαστε ΟΚ, Πάμε!»
Πράκτορες: «Ελάτε κύριε, πάμε».
Τραμπ: «Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου. Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Σας κρατάω κύριε, σας κρατάω κύριε».
Τραμπ: «Αφήστε με να βάλω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Προσέξτε το κεφάλι σας, έχει αίματα».
Πράκτορες: «Κύριε, πρέπει να φύγουμε»
Τραμπ: «Αφήστε με να βάλω τα παπούτσια μου».
Πράκτορες: «Εντάξει, το ένα παπούτσι είναι εδώ, φέρτε το άλλο»
Πράκτορες: «Προσέξτε»
Τραμπ: «Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε».
Πράκτορες: «Πρέπει να φύγουμε»

Στη συνέχεια μεταφέρουν τον Τραμπ έχοντας σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα γύρω του, ενώ εκείνος υψώνει τη γροθιά προς τους οπαδούς τους, ενώ το κοινό τον επευφημεί και φωνάζει «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου