Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024

Μαίνεται η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας - Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση Η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8).




ikariaki.gr

 
 


Συνεχίζει να καίει, από το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8), η φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, στην Ικαρία, η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση, έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

Την ίδια ώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν όλες οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έντασης 8 Μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθιστούσαν δύσκολο το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, τα οποία επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου.


Για να συνδράμουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης στο νησί έχουν μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και αλιευτικά σκάφη.


Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά του νησιού 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος.





#Φωτια στους Φούρνους pic.twitter.com/sc8OIuOxUV— D.Yalourakis (@DYalourakis) August 17, 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου