Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Τα 3 top ελληνικά νησιά για μαγικές διακοπές τον Σεπτέμβριο Τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για να πάτε διακοπές το Σεπτέμβριο.




pepi NIKOLOPOULOU / Unsplash

 
 


Καθώς ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, οι περισσότεροι επιστρέφουν σιγά – σιγά από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι πόλεις γεμίζουν ξανά.

Εάν, όμως, θέλετε να «σπάσετε» λίγο την επερχόμενη ρουτίνα, ο μήνας αυτός είναι ό,τι πρέπει για μια τελευταία ολιγοήμερη εκδρομή σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό. Και τι καλύτερο από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, τα οποία παραμένουν ηλιόλουστα και φιλόξενα, με χαμηλότερες όμως τιμές σε σχέση με τον Αύγουστο.
Διακοπές τον Σεπτέμβριο στη Σίφνο

Κρυστάλλινα νερά, φανταστικό φαγητό και παραδοσιακά κυκλαδίτικα χωριουδάκια. Αυτά και πολλά ακόμα έχει να προσφέρει η Σίφνος σε όποιον αποφασίσει να την επιλέξει για τις διακοπές του.


Το συγκεκριμένο νησί ενδείκνυται για διακοπές το Σεπτέμβριο, καθώς αυτή την περίοδο οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες συγκριτικά με τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, ο κόσμος είναι ακόμα αρκετός, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης είναι ανοιχτά, ενώ μικρά συγκροτήματα διοργανώνουν αρκετές συναυλίες.

Μάλιστα, κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο πραγματοποιείται το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές», στο οποίο συμμετέχουν πολλά κυκλαδίτικα νησιά με περίπτερα, στα οποία παρουσιάζουν τις παραδοσιακές τους συνταγές. Ο αέρας «πλημμυρίζει» με μυρωδιές παραδοσιακών φαγητών, αλλά και με γέλια μικρών και μεγάλων επισκεπτών.





Ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, αναπαραστάσεις αγγειοπλαστείου και χορευτικά, ενώ λειτουργεί και ένα μικρό παζάρι κατά μήκος του κεντρικού πλακόστρωτου του γραφικού χωριού Αρτεμώνα, με παραδοσιακά προϊόντα κυρίως της Σίφνου, αλλά και από άλλα νησιά.





Διακοπές τον Σεπτέμβριο στη Σύρο

Από τους τρεις προορισμούς που σας προτείνουμε η Σύρος είναι η πιο μακρινή. Όμως, λόγω της θέσης της ως διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων, τα δρομολόγια είναι πυκνά και τα ταχύπλοα κάνουν περίπου 2 ώρες για να πιάσουν στο λιμάνι της Ερμούπολης.


Στα συν της Σύρου είναι η αστική αίγλη που διατηρεί αλώβητη η πρωτεύουσα. Από τα περίφημα Βαπόρια, την συνοικία των εφοπλιστών πάνω στη θάλασσα με τα αρχοντικά σε ζωηρά χρώματα, ως την Άνω Σύρα με τα γραφικά πλακόστρωτα και τον Σαν Τζώρτζη, την καθολική μητρόπολη, κι από το ιστορικό θέατρο Απόλλων ως το Νεώριο, το πολεοδομικό συγκρότημα της Ερμούπολης μπορεί να κρατήσει απασχολημένο τον επισκέπτη σε κάθε εποχή του χρόνου. Επίσης, λόγω της πληθώρας καταλυμάτων και καταστημάτων εστίασης, οι τιμές τέτοια εποχή είναι πιο φιλικές.

Στα μείον είναι οι παραλίες. Οι καλύτερες βρίσκονται σε σχετική απόσταση – απαιτείται μέσον για να τις προσεγγίσει κανείς. Όμως, αν το επιχειρήσετε θα ανταμειφθείτε από την σχετική ησυχία – λιγότερες ξαπλώστρες, λιγότερη ηχορύπανση, λιγότερα αυτοκίνητα παρκαρισμένα μια ανάσα από το κύμα.

Για τους έχοντες υπομονή οι πιο ωραίες παραλίες του νησιού είναι στη βόρεια πλευρά, τα Γράμματα, τα οποία προσεγγίζονται με πεζοπορία από τον οικισμό Σαν Μιχάλης, όπου παράγεται και το ομώνυμο τυρί. Στο Σαν Μιχάλη θα δοκιμάσετε ίσως και το πιο νόστιμο φαγητό στο νησί -από τα καλύτερα στις Κυκλάδες- κατά προτίμηση την ώρα που ο ήλιος δύει. Θα φτάσετε εκεί με αστικό λεωφορείο.






Διακοπές τον Σεπτέμβριο στις Σπέτσες

Στις Σπέτσες υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κανείς. Ο ένας είναι ακτοπλοϊκώς από Πειραιά. Ο δεύτερος είναι οδικώς και στη συνέχεια με πλοίο από Ερμιόνη ή Πόρτα Χέλι. Αν επιλέξουμε την λύση του ταχύπλοου από τον Πειραιά, σκόπιμο είναι να έχουμε εξασφαλίσει από την αρχή την μετάβαση αλλά και την επιστροφή μας. Τα δρομολόγια είναι συνήθως κλεισμένα από μέρες, τουλάχιστον όσο κρατάει ο καιρός, από τους ανθρώπους που έχουν σπίτια στο νησί.

Στα πλεονεκτήματα των Σπετσών συγκαταλέγεται η ξεχωριστή αρχιτεκτονική και η ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το περπάτημα στην πόλη και στα πέριξ είναι απόλαυση και οι κοντινές παραλίες είναι εύκολα προσεγγίσιμες με τα πόδια. Για τους Άγιους Ανάργυρους που είναι με διαφορά η καλύτερη παραλία του νησιού υπάρχει συγκοινωνία και με πλωτό μέσο και ο χρόνος που απαιτείται είναι λίγος.

Στα μείον των Σπετσών είναι οι τιμές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Ακόμα και μετά από την κορύφωση των εκδηλώσεων της Αρμάτας -η οποία φέτος θα λάβει χώρα μεταξύ 1 και 8 Σεπτεμβρίου- όπου δίνουν το παρών όλες οι εφοπλιστικές οικογένειες της Ελλάδας με τα σκάφη τους, οι τιμές είναι δυσανάλογα υψηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου