Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024

Οι καλύτερες διακοπές γίνονται τον Σεπτέμβριο: Ιδού οι 5 κορυφαίοι προορισμοί Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές τον Σεπτέμβριο δίπλα στη θάλασσα.




Dimitris Kiriakakis / Unsplash

 


Γράφει η Ελένη Μπορμπόλη
 


Αν και η Αθήνα αδειάζει συνήθως τον Αύγουστο, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τον Σεπτέμβριο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η «χοτ» τουριστική σεζόν φτάνει προς το τέλος της, πράγμα που σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα σε καταλύματα είναι μεγαλύτερη, ενώ οι τιμές σε ξενοδοχεία, ξαπλώστρες και ακτοπλοϊκά είναι χαμηλότερες. Αν και ακόμα υπάρχει αρκετός κόσμος στους παραθαλάσσιους προορισμούς, τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, και ως εκ τούτου ο συνωστισμός και η αναμονή σε ουρές μειώνονται σημαντικά.


Επιπλέον, ο καύσωνας είναι λίγο πιο υποφερτός κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και έτσι οι εκδρομείς έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν περισσότερο και να γνωρίσουν καλύτερα τον προορισμό που θα επιλέξουν.

Δείτε παρακάτω τους 5 top ελληνικούς προορισμούς για αξέχαστες διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Νάξο

Η Νάξος είναι ένα από τα νησιά του Αιγαίου που καταφέρνει να προσφέρει πολλές επιλογές σε διασκέδαση και διαμονή, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, διατηρώντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, ιδίως στα πιο ορεινά χωριά της.

Υπάρχει μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε εντυπωσιακές, ελεύθερες παραλίες και οργανωμένες πλαζ με πιο κοσμοπολίτικα beach bar, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαγητό του νησιού, καθώς και τα εκλεκτά ντόπια προϊόντα θα σας ενθουσιάσουν.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο στο Πήλιο

Το Πήλιο αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού, ο οποίες ενδείκνυται τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Χωριά χωμένα μέσα στο δάσος, όπου τα μονοπάτια μέσα στην πλούσια βλάστηση σας ταξιδεύουν -κυριολεκτικά- σε τόπους μαγευτικούς, αλλά και μοναδικές παραλίες, «οάσεις» δροσιάς που μοιάζουν με κρυφά καταφύγια. 

Στο Πήλιο θα βολτάρετε στα πετρόχτιστα καλντερίμια, θα απολαύσετε εκλεκτά ντόπια κρέατα και το περίφημο βολιώτικο τσίπουρο, ενώ θα κάνετε το μπάνιο σας σε εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες, όπως είναι ο διάσημος Μυλοπότας, ή η μικροσκοπική Φακίστρα.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Πάργα

Μια παραθαλάσσια πόλη γεμάτη χρώμα βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την επίσης πανέμορφη Πρέβεζα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, με θέα τα χαρακτηριστικά, καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

«Κρυμμένη» κάτω από τη σκιά του ενετικού της Κάστρου, η Πάργα έχει ένα διακριτικό άρωμα Ιταλίας, μπλέκοντας την αρχοντική της αρχιτεκτονική με τα μικρά ψαροκάικα που ανέμελα πλέουν δεμένα στο γραφικό της λιμάνι. Βάλτας, Λυχνός και Σαρακήνικο είναι μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη και στον επιβλητικό ποταμό Αχέροντα, ο οποίος σίγουρα θα σας «ταξιδέψει» στο χρόνο. 

Διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα

Πλούσια σε πράσινο, η Κέρκυρα είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της φύσης και της κουλτούρας. Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο νησί, θα βρείτε ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον το Σεπτέμβριο που ξεκινούν να έρχονται στο νησί φοιτητές από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν.

Οι παραλίες είναι αμέτρητες, όπως και τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια και cocktail bars, ενώ υπάρχουν και οι πιο παραδοσιακές επιλογές, τις οποίες θα ανακαλύψετε αφού χαθείτε στα γραφικά καντούνια της. Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πρωτεύουσες νησιού στην Ελλάδα, όμως στο νησί θα βρείτε πολλά ακόμα μνημεία και σημεία μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Μάνη

Η Μάνη διαθέτει μια άγρια φυσική ομορφιά, γεμάτη βράχια και μαγευτικά τοπία που θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Οι παραλίες της είναι μοναδικές, μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποια καρτ-ποστάλ, ενώ η ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της, με τα πολύχρωμα και αρχοντικά νεοκλασικά είναι μοναδική στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα μέρος ιδιαίτερο, με πραγματικά παραδοσιακό χαρακτήρα, που δε θυμίζει σε τίποτα τα αστικά κέντρα της χώρας μας. Η Μάνη ενδείκνυται για ένα αξέχαστο road trip, καθώς είναι περικυκλωμένη από δεκάδες χωριά και μέρη μεγάλου τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου