Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024

Τυφώνας «κατάπιε» πολυτελές σκάφος στο Παλέρμο της Σικελίας - 7 οι αγνοούμενοι (βίντεο) Ναυάγιο πολυτελούς σκάφους στη Σικελία με 7 αγνοούμενους, έπεσε σε τυφώνα.



AP







Το ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 55 μέτρων που μετέφερε 22 ανθρώπους βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας.

Επτά άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η ιταλική ακτοφυλακή και πυροσβέστες διέσωσαν 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή κατά την ανατολή του ηλίου.

Στο γιοτ επέβαιναν πολλοί Βρετανοί, δύο Αγγλοβρετανοί, ένας Ιρλανδός, ένας Νεοζηλανδός και ένας Σριλανκέζος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Adnkronos.







Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.







Η τελευταία φωτογραφία του σκάφους και το βίντεο με τους ισχυρούς ανέμους

Ένα εστιατόριο μοιράστηκε στο Facebook μια φωτογραφία του σκάφους χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από το χτύπημα των ισχυρών ανέμων.



Η Σικελία βρίσκεται επί του παρόντος υπό προειδοποίηση για τον καιρό λόγω ανέμων, με βίντεο που δείχνει ισχυρές ριπές να πλήττουν τις ακτές σήμερα το πρωί.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στις 4 π.μ. περίπου σήμερα το πρωί δείχνουν έναν χείμαρρο ανέμου και βροχής να χτυπάει τη Santa Nicolicchia - μια περιοχή του Porticello όπου ήταν αγκυροβολημένο το Bayesian.

Οι ισχυροί άνεμοι πετάνε ομπρέλες, γλάστρες, τραπέζια και καρέκλες στο κενό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το τοπικό εστιατόριο που μοιράστηκε τα πλάνα να λέει: «Σε μια στιγμή ο τυφώνας τα πήρε όλα!».

Τι είναι το ιστιοφόρο Bayesian

bayesina_dd80b.jpg

SuperYacht Times

Το Bayesian, σύμφωνα με το superyachttimes παραδόθηκε το 2008 από την ιταλική εταιρεία κατασκευής σκαφών Perini Navi. Διαθέτει εξωτερικό σχεδιασμό από τον κατασκευαστή της, με εσωτερικό σχεδιασμό από τον Rémi Tessier και ναυτική αρχιτεκτονική από τον Ron Holland Design.

Το Bayesian μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε έξι καμπίνες. Μαζί με το βελτιωμένο, πλήρως αλουμινένιο κύτος της και τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα πανιών, μπορεί να φτάσει ταχύτητες 15,5 κόμβων. Με ισχύ, διαθέτει μέγιστη εμβέλεια πλεύσης 3.600 ναυτικών μιλίων με 13 κόμβους, με την ισχύ να προέρχεται από δύο πετρελαιοκινητήρες Caterpillar C-32.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου