Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για ανθρωποκτονία από τους εισαγγελείς - Το μήνυμα από την οικογένεια Λιντς Η επιχείρηση έρευνας ολοκληρώθηκε με την ανεύρεση της τελευταίες αγνοούμενης και οι αρχές πλέον εξετάζουν την ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στο ναυάγιο στη Σικελία.




 


 


Μετά την ανάσυρση των σορών όλων των αγνοούμενων του «αβύθιστου» -όπως το αποκαλούσαν οι ναυπηγοί- «Bayesian» στη Σικελία, οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού ναυαγίου.

Η ιταλική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ Bayesian, κατά την οποία 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς.


Σύμφωνα με τη Dailymail, οι ιταλικές αρχές διερευνούν το ναυάγιο και εξετάζουν την πιθανότητα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Η έρευνα, που διενεργείται από την Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε υπό την ηγεσία του εισαγγελέα Αμπρότζιο Καρτόσιο, επικεντρώνεται στους λόγους που οδήγησαν στην ανατροπή του πολυτελούς σκάφους, κοντά στο Παλέρμο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές εξετάζουν τις κατηγορίες του «ναυαγίου» και της «πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» εναντίον αγνώστων.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί από την Εισαγγελία.







Σημειώνεται ότι η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και οι υπεύθυνοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης που φτάνουν έως και τα 12 έτη.
Οι έρευνες πρέπει να διεξαχθούν διακριτικά, λέει ειδικός

Ένας ειδικός στη ναυτιλία σύμφωνα με το Sky News τόνισε ότι οι αρχές που διερευνούν το ναυάγιο του σκάφους Bayesian θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση με «διπλωματία». Αυτή η δήλωση έγινε μετά την είδηση ότι οι Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν το ναυάγιο και τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Ο James Wilkes, μιλώντας στο Sky News, ανέφερε ότι οι ερευνητές είναι «συνηθισμένοι» να διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται δύο χώρες - στην προκειμένη περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

«Οι Ιταλοί αξιωματούχοι είναι γνωστοί ως η παράκτια αρχή, καθώς το σκάφος βυθίστηκε στα ιταλικά ύδατα», εξηγεί. «Έχουμε τους Βρετανούς αξιωματούχους από το Τμήμα Έρευνας Θαλάσσιων Ατυχημάτων (MAIB) επειδή το σκάφος ήταν εγγεγραμμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλοί από τους επιβάτες ήταν Βρετανοί. Έτσι, ενεργούν ως η αρχή της σημαίας».
Τι εξετάζουν οι Ιταλικές Αρχές

Οι ερευνητές αναλύουν βίντεο και φωτογραφίες που καταγράφηκαν τη νύχτα της καταιγίδας, τα οποία αποτυπώνουν τα τελευταία λεπτά του σκάφους, καθώς και υλικό από κάμερες ασφαλείας του λιμανιού.


Σύμφωνα με τον ιταλικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Palermo Today, αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλες τις κατοικίες και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που είναι στραμμένες προς τη θάλασσα στην περιοχή.

Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και αποφάσεις του καπετάνιου του Bayesian, Τζέιμς Κάτφιλντ, 51 ετών, καθώς και του Μάθιου Γκρίφιθ, 22 ετών, που φέρεται να ήταν ο πρώτος αξιωματικός, σύμφωνα με το Palermo Today.

Έχει αναφερθεί ότι ο κ. Κάτφιλντ εξετάστηκε για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.
Πρώτη ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικ Λιντς - «Είμαστε συντετριμμένοι»

Η οικογένεια του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι συντετριμμένη και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δηλώνει εκπρόσωπος της οικογένειας σε ανακοίνωση.


«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ. Της συμπαραστέκονται συγγενείς και φίλοι», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

«Οι σκέψεις τους βρίσκονται σε αυτούς που επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες επείγουσας αρωγής και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης».

«Η μόνη τους επιθυμία τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους σε αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης».
Η μεγαλύτερη αδελφή της Χάνα Λιντς την αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα

Η μεγαλύτερη αδελφή της Χάνα Λιντς, Έσμε, απέτισε φόρο τιμής στη χαμένη αδελφή της, μετά την ανάκτηση της σορού της από τα συντρίμμια του Bayesian.

Η 18χρονη, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σπουδές Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον επόμενο μήνα, ήταν το τελευταίο άτομο που έψαχναν οι δύτες στα συντρίμμια.


Η δήλωση της Έσμε λέει: «Η Χάνα συχνά έμπαινε ξαφνικά στο δωμάτιό μου και ξάπλωνε μαζί μου. Κάποιες φορές με χαμόγελο, κάποιες φορές με παιχνιδιάρικη διάθεση, κάποιες φορές για συμβουλές. Ό,τι κι αν γινόταν, μου έφερνε ατελείωτη αγάπη. Ήταν ακατάπαυστα στοργική, παθιασμένα τρελή, ακούσια αστεία και η πιο καταπληκτική, υποστηρικτική και χαρούμενη αδελφή και καλύτερη φίλη για μένα. Και πέρα από όλα αυτά, είχε ακόμα περισσότερη αγάπη να δώσει ασταμάτητα σε όλους τους φίλους της και πάθος για τις εκπληκτικές σπουδές και στόχους της. Είναι ο μικρός μου άγγελος, το αστέρι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου