Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Κακόγουστο ανέκδοτο η επιδότηση ενοικίου...

 




Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την επιδότηση ενοικίου στους πυρόπληκτους της Βορειοανατολικής Αττικής. Ουσιαστικά με την επιδότηση από 300 έως 500 ευρώ οι πυρόπληκτοι δεν μπορούν...

να νοικιάσουν κανένα αξιοπρεπές ακίνητο στις κοντινές τους περιοχές και ή θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. ή να φύγουν μακριά από τις εστίες τους.

Οπως μας είπε χαρακτηριστικά πυρόπληκτος από την Πεντέλη, θέλει να εγκατασταθεί στο Μαρούσι για να βρίσκεται κοντά στο σπίτι και τους συγγενείς του, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με... δικά του έξοδα.

Οπως μας εξηγεί ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «η διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση που προκύπτει από ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων τόσο στις πληγείσες περιοχές όσο και γενικότερα στις περιοχές του Νομού Αττικής, καταγράφεται περιορισμένη έως και μηδενική ιδιαίτερα σε ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ τον μήνα.

Οσον αφορά τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 2 Υ/Δ και ζητούμενο μίσθωμα έως 500 ευρώ τον μήνα η διαθεσιμότητα σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων καταγράφεται περιορισμένη.

Συγκεκριμένα στις περιοχές των βορείων προαστίων η διαθεσιμότητα είναι μηδενική, στις περιοχές των ανατολικών προαστίων μόλις 17 κατοικίες, στις περιοχές των δυτικών προαστίων μόλις 38 κατοικίες, στις περιοχές των νοτίων προαστίων μόλις 17 και στον Πειραιά 12 κατοικίες.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι τα άνωθεν ακίνητα δεν διατίθενται επιπλωμένα ή/και με το σύνολο των οικοσυσκευών, επομένως οι πληγέντες θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εξοπλίσουν (επιπλέον κόστος) τη νέα τους κατοικία με τα απαραίτητα για τη λειτουργία του “νοικοκυριού”»...

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος - Εφ. Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου