Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Λυών - Ολυμπιακός 2-0: Πλήρωσε το black-out των 6 λεπτών(σσ Ουτε μια μεταγραφή της προκοπής.Ρετάλια)

 




 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISS

 
 


Ένα κάκιστο 6λεπτο ήταν αυτό που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ήττα με 2-0 από τη Λυών, στην πρεμιέρα των «ερυθρόλευκων» στη League Stage του Europa League.


 

Η κάτοχος του Conference League άντεξε στην πίεση της γαλλικής ομάδας, δημιούργησε με τη σειρά της κάποιες πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, ωστόσο τα τέρματα των Σερκί (65') και Μπενραχμά (71') την αναγκάζουν να φύγει με άδεια χέρια από τo «OL Stadium».


Ο επόμενος αγώνας για τους «ερυθρόλευκους» στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Πέμπτη (3/10), όταν και θα υποδεχθούν την Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο Ολυμπιακός έχασε την μπάλα και το ματς σε ένα 6λεπτο

Με τριάδα στην άμυνα και τους Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί προωθημένους, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Λυών. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι, το 3-5-2 των Πειραιωτών δεν τους αποσυντόνισε και άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του Πιέρ Σαζ πατούσαν πολύ εύκολα την περιοχή του Τζολάκη και επανακτούσαν συνεχώς την μπάλα. Ενδεικτικό είναι ότι είχαν ποσοστό κατοχής μεγαλύτερο του 70%. Πάντως, κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησαν μέχρι εκείνο το σημείο. Στο γκολ έφτασαν κοντά στο 26' με τον γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση με το πόδι στην κλειστή γωνία στο σουτ του Νουαμά.







Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και έφτασε κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Ροντινέι, το οποίο έβγαλε με εκπληκτικό τρόπο ο Περί στο 32'. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Λυών πίεσε ξανά, αλλά γκολ δεν κατάφερε να βρει. Έτσι, το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σίγουρα ευχαριστημένοι με το 0-0.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού και ειδικότερα στο 48', ο Λακαζέτ με βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Άμεση ήταν η απάντηση των κατόχων του Conference League με εξαιρετικό συνδυασμό Έσε, Τσικίνιο και γύρισμα στον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να βρει δίχτυα. Ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών στο ματς, ακριβώς στη συμπλήρωση 50 λεπτών.


 


Στο 64' η Λυών απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Τζολάκη να νικά τον Τολισό, όμως ένα λεπτό αργότερα ο 22χρονος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Σερκί βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση τον «κεραυνοβόλησε» για να σημειώσει το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον 21χρονο επιθετικό μέσα σε λίγες ημέρες, αφότου ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ολιμπίκ έως το 2026.







Ο σκόρερ αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Μπενραχμά, ο οποίος υπήρξε πολύ γρήγορα επιδραστικός, καθώς «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ειδικότερα, στο 71' πήρε την ασίστ από τον Ζάχα (ντεμπούτο με τη Λυών), πλάσαρε χαμηλά και με την κόντρα από το τάκλιν του Κάρμο διαμόρφωσε το 2-0.








Δευτερόλεπτα πριν, ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας είχε προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πιο ψηλά από το τέρμα του Περί.







Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, εάν στο 88’ δεν ακυρώνονταν το αυτογκόλ του Τσαλετα Τσαρ, επειδή μέσω VAR υποδείχθηκε ο Γουίλιαν σε θέση οφ σάιντ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα, την οποία ο στόπερ της Λυών προσπάθησε να κόψει, αλλά κατά λάθος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.








Ο βοηθός δεν υπόδειξε κάτι, ωστόσο οι γραμμές που μπήκαν μέσω VAR, έδειξαν πως ο έμπειρος Βραζιλιάνος ήταν εκτεθειμένος για μερικά εκατοστά. Έτσι, οι Πειραιώτες δεν είχαν τη δυνατότητα να τα παίξουν όλα για όλα στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσε η διαιτητική ομάδα.
Λυών - Ολυμπιακός 2-0

Λυών (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67' Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Σερκί (67' Μπενραχμά), Φοφανά (67' Ζαχά), Λακαζέτ (75' Μικαουτάτζε)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83' Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68' Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83' Βέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68 Γουϊλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60' Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου