Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

«Έμφραγμα» στο Ελ. Βενιζέλος και σε περιφερειακά αεροδρόμια - «Λευκή απεργία» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας Οι πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος αναχωρούν με καθυστέρηση από μισή έως και 2 ώρες.



 
 


Από πολύς νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27/09 το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, βρίσκεται σε καθεστώς «go slow», με δεκάδες πτήσεις να παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις. Παρόμοια σκηνικό καταγράφεται και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Βλέποντας τον πίνακα αναχωρήσεων και αφίξεων του Ελ. Βενιζέλου από τις 8 το πρωί έως και τις 12:00, οι πτήσεις αναχωρούν με καθυστέρηση έως και 2 ώρες, τόσο οι διεθνείς όσο και του εσωτερικού.




Η πρωινή πτήση προς τη Σάμο με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης στις 11, έφυγε τελικά στις 11.49 το πρωί.







Αιτία για τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις είναι η «λευκή απεργία», την οποία ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελεγεκτές αποφάσισαν χθες το βράδυ, να εξυπηρετούν λιγότερες πτήσεις, δηλαδή η διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, για να ασκήσουν πίεση προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με στόχο την ικανοποίηση εργασιακών αιτημάτων τους.

Το Ελ. Βενιζέλος, εξυπηρετεί ανά ώρα 44 οι κινήσεις αεροσκαφών ανά ώρα (22 αφίξεις και 22 αναχωρήσεις).


Μέχει τις 12 το πρωί 99 πτήσειςστο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφανίζουν καθυστέρηση, ενώ τέσσερις έχουν ακυρωθεί.

Αντίστοιχα, η μέση καθυστέρηση τοποθετείται σε 33 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου