Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Με τον δικό τους Προσωπικό Γιατρό οι 3 στους 4 Έλληνες έως το τέλος του 2025 Με ποιον τρόπο θα αυξηθούν οι διαθέσιμοι Προσωπικοί Γιατροί για να εγγραφούν όλοι οι ενήλικες - Ποιοι γιατροί μπαίνουν υποχρεωτικά στον θεσμό και ποιοι λαμβάνουν οικονομικό κίνητρο





Eως το τέλος του 2025, το 75% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας μας θα έχει Προσωπικό Γιατρό. Αυτός είναι τουλάχιστον ο σκοπός του Υπουργείου Υγείας με τη μεταρρύθμιση που προωθεί και αποτυπώνεται στο νέο νομοσχέδιο. Το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως και τις 8 Οκτωβρίου για να λάβει σχόλια από τους φορείς, να πραγματοποιηθούν προσθήκες ή τροποποιήσεις όπου χρειαστεί και να ακολουθήσει η κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή.

Η νέα μεταρρύθμιση αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη φάση εφαρμογής του Προσωπικού Γιατρού που έχει ως στόχο την πλήρη κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού και την έναρξη του θεσμού του Προσωπικού Παιδιάτρου. Παράλληλα, περιλαμβάνονται και άλλες ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο λόγος που ο Προσωπικός Γιατρός δεν έχει μέχρι τώρα την επιθυμητή ανταπόκριση είναι επειδή οι γιατροί σήμερα δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου